Δηλώσεις του Ρικάρντο Φατί για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

55

Ο πρώην παίκτης του Άρη Ρικάρντο Φατί αγωνίζεται στην Τούρκικη Μπούρσασπορ. Το Σάββατο 10/12 έξω απο το γήπεδο της Μπεσίκτας και μετά το μάτς Μπεσίκτας Μπούρσασπόρ, σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 29 άνθρωποι. Ο Φατί ο οποίος ήταν στο γήπεδο δήλωσε τα εξής για το τραγικό γεγονός:

“Μάθαμε για την επίθεση, όταν ήμασταν στο λεωφορείο. Είχαμε πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Προύσσα, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά είναι η διάρκεια του ταξιδιού. Ήμασταν ακόμη μέσα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μακριά από το γήπεδο. Το μάθαμε από την τηλεόραση, μέσα στο λεωφορείο.”Στην αρχή νόμισα ότι ήταν μια συμπλοκή μεταξύ των οπαδών της Μπεσίκτας και της Μπούρσασπορ. Μετά, όταν πήρε μεγαλύτερη διάσταση στα ΜΜΕ, κατάλαβα ότι ήταν κάτι πιο σοβαρό. Μιλούσαν καθαρά για τρομοκρατική ενέργεια”.

Τέλος για τις πρώτες εκτιμήσεις της Τούρκικης αστυνομίας αναφέρει:

“Αυτή την ώρα δεν έχουν προκύψει αρκετά στοιχεία για να βρούμε το λόγο για τον οποίον διάλεξαν μια τοποθεσία κοντά στο κέντρο. Αυτό που λένε είναι ότι στόχος της επίθεσης ήταν η αστυνομία. Ήξεραν ότι λόγω της ιδιαιτερότητας της αναμέτρησης θα υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Δε γνωρίζω εάν οι τρομοκράτες είχαν, όντως, σχεδιάσει να “χτυπήσουν” μετά το ματς. Ή αν είχαν σκεφτεί να το κάνουν κατά τη διάρκεια αυτού. Πιθανώς να ήμασταν κι εμείς ανάμεσα στα θύματα. Και μόνο που το σκέφτομαι με πονά.

Πάντα υπάρχει ανησυχία στην Τουρκία. Αλλά, τη σημερινή εποχή αυτές οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα παντού. Ακόμη και στο Παρίσι, πάντα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση. Να συνεχίσεις να ζεις. Έτσι τους αποδεικνύεις (σ.σ στους τρομοκράτες) ότι είσαι πιο δυνατός από αυτούς.

Δεν θέλω να βγάλω βεβιασμένα συμπεράσματα για το εάν ο κόσμος του αθλητισμού ήταν ο μεγάλος στόχος. Τα αποτελέσματα των ερευνών θα μας το δείξουν. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ευτυχής που είμαι ζωντανός, αλλά και λυπημένος που έχασαν τη ζωή τους τόσα άτομα”.