Αντίπαλοι δύο φίλοι στο Αλεξάνδρειο(video)

22

Την  πολύ φιλική σχέση τους επιβεβαίωσαν πριν το τζάμπολ του αγώνα του Άρη απέναντι στο Ρέθυμνο και στην αίθουσα Τύπου του Αλεξανδρείου ο Δημήτρης Πρίφτης με τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

Οι δύο άνδρες τα είπαν εκτενώς μπροστά στη γραμματεία, ενώ στη διαδικασία των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους ο Σκουρτόπουλος(5΄52΄΄-7΄59΄΄) εξήγησε: «Έχουμε άλλου είδους σχέση που είναι πολύ δύσκολο να τη βρει κανείς στον χώρο μας.

Εύχομαι να δημιουργήσει μια τέτοια και στον Άρη. Η επιτυχία της ομάδας θα έρθει, είναι σίγουρο».

Μιλώντας για το ματς απέναντι στο Ρέθυμνο ο Πρίφτης(8΄14΄΄-15΄57΄΄) είπε: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι, καθώς μετά τις αλλαγές το Ρέθυμνο είναι εμφανώς καλύτερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο όταν βρήκαμε καλό μακρινό σουτ, άνοιξε η διαφορά και αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθησή μας.

Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, από αύριο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τον πρώτο αγώνα του Γιούροκαπ.

Θεωρώ ότι η επίθεσή μας ήταν η διαφορά στα δύο ημίχρονα, όχι οι άμυνες.

Το Ρέθυμνο έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι εξαιρετική ομάδα στο ένας εναντίον ενός, όχι μόνο στην κάθετη κίνηση του παίκτη προς το καλάθι, αλλά και στα σουτ πάνω σε άμυνα και είναι πολύ δύσκολο να τα μαρκάρεις. Δεχθήκαμε αρκετά τέτοια στο πρώτο ημίχρονο.

Πάντως, πρέπει να κινούμαστε γύρω από την βάση των 60 πόντων στην άμυνά μας.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά ματς, δεν υπάρχει ούτε ένα μη σημαντικό παιχνίδι. Τα εντός έδρας έχουν μεγαλύτερο δείκτη αναγκαιότητας.

Κάναμε αυτό που έπρεπε στην πρώτη φάση του Γιούροκαπ. Τώρα εμείς οι ίδιοι βάζουμε τον πήχη για να διακριθούμε, δεν ξέρουμε τι θα προκύψει, γιατί δεν είμαστε έμπειρη ομάδα σε τέτοια φάση. Πάμε ήρεμα και ήσυχα να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με πολλά εκτός έδρας παιχνίδια αυτόν τον μήνα και έτσι όπως τα έχει φέρει το πρόγραμμα.

Είναι δύσκολος ο όμιλός μας , με τρεις ομάδες που έπαιζαν πέρυσι στην Ευρωλίγκα, κάτι που δείχνει τον βαθμό δυσκολίας».

Από την πλευρά του ο Σκουρτόπουλος είπε: «Είχαμε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια ομάδα που κάνει εξαιρετική πορεία στην  Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Δουλέψαμε αρκετά και στο μεγαλύτερο διάστημα σταθήκαμε αξιοπρεπώς. Η έλλειψη εμπειρίας όμως, δεν μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε στον ίδιο βαθμό στα κρίσιμα σημεία, με αποτέλεσμα να κάνουμε πέντε λάθη στον αιφνιδιασμό.

Ο Άρης παίζοντας δυναμικά, όπως πάντα, το εκμεταλλεύτηκε αυτό, βρήκε το σκορ το μακρινό από τον Ζάρα και βρήκε τις λύσεις.

Με ευστοχία 1/15 τρίποντα και 13/26 βολές και πάλι κοντά φτάσαμε. Καλή συνέχεια στον Άρη να έχει επιτυχίες στην Ευρώπη, μας αντιπροσωπεύει και στην Ελλάδα ό,τι καλύτερο».