Γλυνιαδάκης: «Η πιο δύσκολη αποστολή μας…»

30

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Νεπτούνας που περιμένει τον ΠΑΟΚ στη Λιθουανία και τις δυσκολίες που κρύβει.

Αναλυτικά:

Για τον προπονητή της Νεπτούνας, Ντάριους Αντομάιτις, με τον οποίο είχαν συνυπάρξει στη Λιέτουβος Ρίτας: «Τον ξέρω τον κόουτς, συνεργαστήκαμε όταν ήμουν στην Λιέτουβος Ρίτας κι αυτός ήταν βοηθός προπονητή. Παίζει έξυπνα, σημαδεύει τα πλεονεκτήματα που έχει η ομάδα του, παίζει γρήγορα και μπορεί για μένα η Λιθουανία να είναι ένα οικείο περιβάλλον, αλλά το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Για το παιχνίδι: «Είναι σαφώς η πιο δύσκολη αποστολή μας μέχρι τώρα, καθώς αντιμετωπίζουμε την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τρέξουν, να μην μπουν στο ρυθμό τους. Εμείς προερχόμαστε από δύο ήττες κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε. Θέλουμε να κερδίσουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες και ξέρουμε τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό».

Για την εικόνα που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ: «Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθειά μας. Να είμαστε ομαδικοί, αυτό ήταν ένα στοιχείο που σε συνδυασμό με την καλή άμυνα μας έφερε τις νίκες στα προηγούμενα παιχνίδια. Εκεί πρέπει να βασιστούμε και να είμαστε προετοιμασμένη να αντιμετωπίσουμε την πίεση που θα μας ασκήσει και η Νεπτούνας με το παιχνίδι, αλλά και η ο κόσμος. Οι Λιθουανοί λατρεύουν το μπάσκετ, αυτή είναι η τρίτη πιο δυνατή ομάδα της χώρας, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα πιεστική».