Η media day του Άρη

42

Media day ήταν η σημερινή για την ομάδα μπάσκετ του Άρη, ενόψει της πρεμιέρας των κίτρινων στο Champions League. Βέβαια, Πρίφτης και Ζάρας, δεν μίλησαν μόνο για το ματς με την Ντομζάλε, αλλά και για την ήττα από το Ρέθυμνο.

Μιλώντας για τον μεθαυριανό αγώνα ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο, μια νεοσύστατη λίγκα, ξεκινάμε με ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Είναι μια κλασική ομάδα που τρέχει και σουτάρει, έχει πολύ καλό ρυθμό στο γήπεδό της. Φαίνεται ότι δεν είναι τόσο καλή εκτός έδρας, αλλά είναι καλή στο γήπεδό της, έχει υψηλή αυτοπεποίθηση, έχει καλούς σουτέρ, ειδικά οι πλάγιοι και κάποιοι από τους ψηλούς της. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση, κυρίως αμυντική, για να είμαστε ακόμα πιο συνεπείς, ειδικά σε σχέση με παιχνίδι στο Ρέθυμνο, όπου δεν ήμασταν όσο συνεπείς θα έπρεπε ή όσο απαιτούταν. Αλίμονο αν περιμένουμε πάντα από την επιθετική μας μέρα να κερδίσουμε ένα ματς. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ όπως πρέπει να είναι”.

Για το αν είναι καλό για τον Άρη ότι άμεσα έχει ξανά παιχνίδι μετά την ήττα στην Κρήτη: “Μπορείς να πεις ότι δεν έχεις την δυνατότητα να δουλέψεις και να διορθώσεις κάποια πράγματα, αλλά από την άλλη είναι καλό ότι έρχεται ένα παιχνίδι και μπορείς να ανακάμψεις και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ουσιαστικά σήμερα αφιερώσαμε την μέρα στο τι κάναμε χθες και στο να διορθωθούμε εμείς. Ασχοληθήκαμε πιο πολύ με το εμείς. Αύριο θα ασχοληθούμε τους αντιπάλους”.

Για τον αγώνα στο Ρέθυμνο: “Θα μπορούσα να πω ότι είχαμε κακή επιθετική μέρα, που ήταν όντως, παρότι είχαμε καλή ανάπτυξη, είχαμε ανοικτά σουτ και από παίκτες που είναι καλοί σουτέρ. Αυτό μπορεί να συμβεί. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο συνεπείς σε αμυντικούς τομείς, να δεχθούμε λιγότερα καλάθια στο ένας εναντίον ενός, να αποφύγουμε από κάποιους παίκτες κάποια καλάθια που δεν θα έπρεπε να δεχθούμε, να κάναμε λιγότερα λάθη. Αυτά που κοντρολάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού”.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Ζάρας, σχολιάζοντας αρχικά την αναμέτρηση με τον Ντομζάλε τόνισε: “Είναι ομάδα που τρέχει το γήπεδο, έχει πολύ καλούς σουτέρ και πρέπει να προσέξουμε πολύ τον ρυθμό. Θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα που μοιάζει αρκετά με το Ρέθυμνο”.

Για την αναμέτρηση με το Ρέθυμνο: “Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτό το παιχνίδι. Κοιτάξαμε τα λάθη μας, πρέπει να τα βελτιώσουμε, να βελτιωθούμε και εμείς. Το αφήνουμε πίσω, δεν έχουμε άλλη επιλογή”.

Σε ερώτηση για το αν έχει εξήγηση για το 3/33 τρίποντα είπε: “Είναι κακή μέρα. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι άλλο, γιατί τα περισσότερα ήταν και ελεύθερα. Το αφήνουμε πίσω εγώ προσωπικά και οι συμπαίκτες μου. Το ξεχάσαμε ήδη και προχωράμε παρακάτω”.