«Νίκη για να είμαστε κοντά στην πρόκριση»

36

Μετά τη νίκη-ανάσα επί του Ρεθύμνου, ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και νικώντας την Τετάρτη τη Βέντσπιλς στην Πυλαία να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, επισήμανε τις παγίδες του αγώνα, αλλά και τη σημασία του για την ομάδα. Αναλυτικά:

«Επιστρέφουμε στο σπίτι μας μετά από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα εκστρατείας, για τον αγώνα με τη Βέντσπιλς. Οφείλουμε να διαχειριστούμε κόπωση και τραυματισμούς και να παρουσιαστούμε στο παρκέ με το υψηλότερο δυνατό κίνητρο, γιατί βαθμολογικά είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι μας έως τώρα. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να πάρουμε τη νίκη για να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Απέναντι μας έχουμε μια πειθαρχημένη ομάδα, που καταθέτει μεγάλο φορτίο ενέργειας σε άμυνα και επίθεση. Στην περιφέρεια, Ντιν και Κάμπελ με την ικανότητά τους στο pick and roll αποτελούν διαρκή απειλή, αφού έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν το δικό τους σουτ, αλλά και να παράγουν ασίστ για τους ψηλούς που βυθίζονται μέσα στη ρακέτα μετά το σκριν. Επίσης ο πολύπειρος από τη θητεία του σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ Γιανιτσένοκς και ο φορμαρισμένος σουτέρ Σκέλε αποτελούν βαρόμετρο για την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Μέσα στη ρακέτα η πληθωρική παρουσία του Ζάκις και η ικανότητα του Εμπότζ σε παιχνίδι πάνω από το στεφάνι αποτελούν κίνδυνο για κάθε άμυνα, δεδομένης και της ικανότητάς τους στο επιθετικό ριμπάουντ.

Το ότι από την αρχή της χρονιάς πήγαμε σε μεγάλο βάθος στο ροτέισον μας βοήθησε στον τρόπο που καλύπτουμε τα κενά που προκύπτουν από τους τραυματισμούς. Δώσαμε εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μας, ώστε να είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά όταν οι συνθήκες του αγώνα το απαιτούν. Έτσι η συνοχή της ομάδας έχει διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και μας δίνει τη δύναμη ότι με ομαδική δουλειά και εμπιστοσύνη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει σε έναν αγώνα. Βλέπουμε ότι οι αγώνες στον όμιλό μας κρίνονται στις λεπτομέρειες ή στη μία κατοχή και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για αυτή τη στιγμή, έτοιμοι για τη νίκη».