Ο Νοβίτσκι δεν είναι… Κουφός

24

O Κώστας Κουφός αρνήθηκε να παίξει στην Εθνική Ελλάδας, αλλά ένας από τους παίκτες, που σίγουρα θα ήθελε να μοιάσει, όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο “Εθνική”, αλλά ελπίζει να παίξει στο Eurobasket του 2015, αλλά και στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, μπορεί να παίζει 100 παιχνίδια το χρόνο στο ΝΒΑ μαζί με τα πλέι οφ και τα παιχνίδια προετοιμασίας, μπορεί να έχει κάνει ένα διάλειμμα από την Εθνική, αλλά σκοπεύει να επανέλθει.

Θέλω να κρατήσω την πόρτα ανοιχτή. Ονειρεύομαι να παίξω με την Εθνική στους Ολυμπιακούς του 2016, ενώ θα μιλήσω με τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας για το Eurobasket της επόμενης χρονιάς. Είναι ίσως και δική μου ευθύνη, που δεν πήρα θέση ακόμη, αλλά δεν θέλω να κλείσω το κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Τόσα χρόνια ήταν πολύ ωραία να εκπροσωπώ την Γερμανία” δήλωσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος χαρακτήρισε την συμμετοχή με τη Γερμανία στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου ως “μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου”.

Ο Νοβίτσκι είναι σήμερα 36 χρονών, και στους Ολυμπιακούς του Ρίο θα είναι 38.

Όταν παίζεις σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, πρέπει να δουλεύεις ακόμη περισσότερο για να ανταποκρίνεσαι. Αν θα αποφασίσω να παίξω στην Εθνική, θα πρέπει να δουλεύω όλο τον χρόνο για να τα καταφέρω”, είπε ο Γερμανός σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς.