Πρίφτης: «Θέλουν χρόνο οι ξένοι, μετράει η νίκη»

48

Ικανοποιημένος από τη νίκη δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος τόνισε ότι με το χρόνο θα προσαρμοστούν οι ξένοι του Άρη. «Αν τα ζητούμενο για έναν αγώνα είναι να κερδίζεις και να παίζεις καλά, σίγουρα εξυπηρετήσαμε το πρώτο. Είμαστε όμως ικανοποιημένοι, που νικήσαμε σε ένα δύσκολο γήπεδο. Η ομάδα αυτή παίζει καλά στην έδρα της. Μετά το ματς με το Ρέθυμνο, θέλαμε να παίξουμε καλύτερα, το κάναμε σε έναν βαθμό, παίξαμε σκληρά στην άμυνα. Είχαμε κάποια καλά μακρινά σουτ και κρατάμε τη νίκη, αφού ήρθαμε εδώ με απουσίες. Είναι πολύ θετικό ότι αρχίσαμε θετικά τις υποχρεώσεις μας στο Τσάμπιονς Λιγκ», είπε ο κόουτς Πρίφτης και πρόσθεσε:

«Είναι θέμα απειρίας οι διαφορές που χάνουμε. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να αντιμετωπίζουμε την πίεση, να μην κάνουμε λάθη. Σ’ αυτό το κομμάτι μόνο ο Ξανθόπουλος μπορεί να αντεπεξέρχεται και έχει το μυαλό που χρειάζεται για να προχωρήσει η ομάδα σε τέτοιες συνθήκες πίεσης. Μια ομάδα πρέπει να έχει υλικό παραγωγής σε άμυνα και επίθεση, κι αυτό θέλει χρόνο. Επιπλέον κάποιοι παίκτες είναι άπειροι σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ειδικά οι Αμερικάνοι, που δεν περιμένουν κάποια σφυρίγματα. Απαιτείται χρόνος».

Για τους Ελληνες, ο προπονητής του Άρη είπε: “Σε σχέση με την περσινή χρονιά το ελληνικό στοιχείο έχει ενισχυθεί σημαντικά. Απλά χρειάζεται χρόνος για να μπουν κάποιοι από τους ξένους στη νοοτροπία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, είναι σημαντικό για εμάς που σε κάθε αγώνα, ακόμη και εκτός έδρας, έχουμε μαζί μας φιλάλους να μας στηρίζουν.

Βούλιτς: Ανώτερος ο Άρης

Από την πλευρά του, ο κόουτς των Σλοβένων, Γιάκσα Βούλιτς, παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Άρη: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους, αλλά ήταν εμφανές ότι οι παίκτες του Άρη ήταν καλύτεροι αυτή την περίοδο. Αξιζαν αυτή τη νίκη. Κάποιες στιγμές το παλέψαμε, σε κάποιες περιόδους ήμασταν πολύ κοντά, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε την έκπληξη», είπε ο κόουτς της Ντομζάλε.