Πρίφτης και Σίμτσακ για την ήττα

50

Στην έλλειψη σοβαρότητας της ομάδας του στο ξεκίνημα των αγώνων στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητή του Άρη τόνισε πως ακόμα προσπαθεί να βρει τους τρόπους και τα σχήματα για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Ο τεχνικός των κίτρινων στο αρχικό σχόλιό του τόνισε: “Για τρίτο παιχνίδι συμβαίνει. Και με την Μπάνβιτ το ίδιο συμβαίνει. Είναι σαφές ότι αυτό είναι το πρόβλημά μας,τείνει να γίνει σύμπτωμα, πρέπει να το γιατρέψουμε. Το έχουμε εντοπίσει οι πάντες. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Δεν είμαστε σοβαροί και ξεκινάμε τα παιχνίδια βάζοντας τις χειρότερες δυνατές βάσεις, ειδικά σε παιχνίδι εκτός έδρας. Δεν μπορώ να προσδιορίσω τον τρόπο. Ψάχνω να βρω τους κατάλληλους παίκτες, γι’ αυτό και βλέπετε τις διαφορετικές πεντάδες στο ξεκίνημα των αγώνων. Πρέπει να το λύσουμε”.

Για τα 20 λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ: “Το κακό ξεκίνημα βάζει κακές βάσεις και ψυχολογικά, κλονίζει την αυτοπεποίθησή μας και ξεκινάμε με πολύ αρνητικό τρόπο τα παιχνίδια. Αναμφίβολα κάναμε πολλά λάθη, το στατιστικό είναι παράλογο, έχουμε 15 κλεψίματα, έχουμε 20 λάθη και έχουμε 40% στο τρίποντο, αλλά έχουμε δεχθεί δίποντα με πολύ καλό ποσοστό, γιατί δεχόμαστε πόντους σε πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, μπορεί και 30 πόντους σε αυτό το παιχνίδι. Το κυριότερο είναι η συγκέντρωση”.

Για την κούραση: “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που τελειώνουμε τα παιχνίδια. Αυτομάτως αφαιρούμε την χρήση οποισδήποτε τέτοιας δικαιολογίας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία”.

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: “Είναι δύσκολο παιχνίδι, είναι δύσκολος μήνας. Είναι υψηλών απαιτήσεων, ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα. Το κυριότερο δεν είναι ο αντίπαλος, αλλά εμείς οι ίδιοι, να βρούμε σταθερές βάσεις. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθείς να βάλεις μεταβλητές στον αντίπαλο, όπως το ίδιο κάνει και ο αντίπαλος. Απέναντι σε αυτό θα πρέπει να παρουσιάσεις κάποιες σταθερές. Εμείς δεν τις έχουμε αναπτύξει αυτές”.

Για την απόδοση του Μπάκνερ: “Να δουλέψουμε μαζί του, να μπορέσει να μας βοηθήσει όσο μπορεί. Σήμερα δεν έπαιξε πολύ, μόνο δουλειά, δεν έχει κάτι άλλο”.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σίμτσακ σχολίασε: “Είναι δύσκολη ήττα. Για τρίτο σερί παιχνίδι μπήκαμε στο πρώτο δεκάλεπτο με το μυαλό μας κάπου αλλού, έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Τις δύο πρώτες φορές ο Θεός μας το έδωσε, σήμερα δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Είναι δύσκολη ήττα, είναι έδρα που μπορούν να περάσουν Μπάνβιτ και Μονακό. Υπάρχει στενοχώρια και προβληματισμός. Είμαι και εγώ λίγο κάπως και πρέπει να βρούμε τι φταίει και να το διορθώσουμε”.

Για το κακό ξεκίνημα στα παιχνίδια: “Το βασικό είναι θέμα συγκέντρωσης στο αγωνιστικό πλάνο που βγάζουμε τις προηγούμενες μέρες. Δεν κάνουμε τίποτα από αυτά που έχουμε πει. Στην επίθεση δυσκολευόμαστε να βάλουμε εύκολα καλάθια, ενώ τρώμε εύκολα καλάθια. Μας παίρνει και η ψυχολογία από κάτω όταν κυνηγάς, κυνηγάς, κυνηγάς. Θα φας και ένα καλάθι, θα στενοχωρεθείς πάλι. Είναι μια διαδικασία επίπονη. Δύο φορές τη γλιτώσαμε, σήμερα το πληρώσαμε”.

Για την συνέχεια: “Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να βάλουμε μυαλό από όλα όσα έχουν γίνει στα τρία τελευταία ματς, γιατί αν μπούμε έτσι με τον Παναθηναϊκό, οι αντίπαλοι θα έχουν εύκολο βράδυ. Να μιλήσουμε, να βρούμε τι φταίει και να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα στα επόμενα παιχνίδια”.