Πρίφτης: «Φέτος αλλάξαμε προφίλ»

33

Στη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη που διακρίνει την προσπάθεια που κάνει ο Άρης τα τελευταία χρόνια στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης μιλώντας στην Athlenda. Ο προπονητής των «κίτρινων» στάθηκε στις αλλαγές που έχει φέτος το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

«Η παραμονή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα είναι ένα γεγονός πολύ σημαντικό για όλους μας καθώς δείχνει συνέχεια και σταθερότητα πέρα από τις επιμέρους αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Άρης έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια το δικό του πρόγραμμα μέσα από το οποίο και η ομάδα προοδεύει αλλά και οι παίκτες αναδεικνύονται. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική και τα δεδομένα κάθε σεζόν αλλάζουν», τόνισε και συμπλήρωσε λέγοντας: «Η ομάδα έχει αλλάξει φέτος προφίλ κυρίως σε ό,τι αφορά τους ξένους. Ταυτόχρονα βελτιώσαμε το ελληνικό στοιχείο της ομάδας, διαμορφώνοντας ένα ρόστερ με πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Αυτό που πρέπει είναι να μπούμε στο κυρίως πιάτο που είναι η προπόνηση και η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουμε την προσπάθεια, την οποία κάνουμε φέτος».

Όσο για τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Athlenda», στην οποία συμμετέχει εδώ και καιρό, είπε: «Είναι μια έξυπνη ιδέα από ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία και διαδρομή στον χώρο του αθλητισμού. Αποτελεί ένα πολύτιμο ‘εργαλείο’ για κάθε άνθρωπο του μπάσκετ καθώς μέσα από την πλατφόρμα της Athlenda οι άνθρωποι του μπάσκετ έρχονται πιο κοντά. Έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν και η διοχέτευση της πληροφορίας γίνεται πιο εύκολα, πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο άμεσα. Παράλληλα, μέσα απ’ αυτή την πλατφόρμα μπορεί ο οποιοσδήποτε που είναι μέλος της άσχετα με το που βρίσκεται, να προβάλλει τον εαυτό του και να κάνει γνωστή την παρουσία του στην ευρύτερη μπασκετική κοινότητα. Θεωρώ πως είναι μια πολύ καινοτόμα ιδέα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλο το φάσμα του μπασκετικού κόσμου σε όποιο πόστο κι αν βρίσκεται είτε είναι παίκτης είτε προπονητής είτε παράγοντας είτε σκάουτερ είτε ατζέντης. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια».