Ήττα για Τζιτζικώστα

23

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να έχει κλειδώσει το δίδυμο της δεύτερης Κυριακής των εκλογών στην Νέα Δημοκρατία. Απ’ ότι φαίνεται ο Βαγγέλης Μειμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναμετρηθούν για την αρχηγία. Το ερώτημα μοιάζει να είναι η τελικη διαφορά μεταξύ τους στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται πλησίον του 40% και ο κ. Μητσοτάκης του 30%, με την ψαλίδα να κλείνει όσο ενσωματώνονται αποτελέσματα από το λεκανοπέδιο Αττικής. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι κκ Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης εμφανίζονται με μικρότερα ποσοστά. Το σκηνικό αυτό απέχει αισθητά από όσα «έδειχνα» τις τελευταίες ημέρες οι δημοσκοπήσεις. Είναι όμως πιο κοντά σε όσα έγραφε στην στήλη του στο Liberal.gr ο Insider!

Μένει να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και να δούμε τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών. Έχει σημασία αν η διαφορά μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών (αν αυτοί είναι τελικά και δεν υπάρξει κάποια ανατροπή) θα είναι γύρω στις 10 μονάδες, περισσότερες ή και λιγότερες. Η κάθε περίπτωση έχει διαφορετική ερμηνεία και θα στείλει διαφορετικό μήνυμα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει κυριαρχήσει απόλυτα στην Μακεδονία. Ο κ Μεϊμαράκης ήταν ο αναμφισβήτητος πρώτος σε πολλές περιφέρειες και το λεκανοπέδιο της Αττικής στήριξε σημαντικά την υποψηφιότητα του Κυριάκου.

Πηγή : liberal.gr