Εικόνες καταστροφής στη Χαλκιδική

625

Αίτημα του δήμου Σιθωνίας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ΦΩΤΟ)

Την κήρυξη της περιοχής που επλήγη σήμερα από τη σφοδρή βροχόπτωση, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει ο Δήμος Σιθωνίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν, σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι από στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.
Η σφοδρή βροχόπτωση που ξεκίνησε από το πρωί στη Χαλκιδική και ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Σιθωνία, δημιούργησε πολλά προβλήματα από το Ν. Μαρμαρά μέχρι το Πόρτο Κουφό, καθώς πλημμύρισαν καταστήματα και ταβέρνες, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, ενώ ένα κάμπινγκ στην Τριστινίκα εκκενώθηκε.
Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, που συμμετείχε στη σύσκεψη, ανέφερε ότι ο Δήμος Σιθωνίας θα ζητήσει από την Περιφέρεια την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η ΠΚΜ με τη σειρά της θα υποβάλλει το αίτημα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να το εγκρίνει.
Επίσης ο κ. Στεργιάδης σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην πληγείσα περιοχή 6 μηχανήματα της Περιφέρειας και ισάριθμα του Δήμου Σιθωνίας, που προσπαθούν να ανοίξουν διόδους σε όλο το παραλιακό μέτωπο ώστε να φύγει το νερό που έχει συσσωρευτεί. Παράλληλα τα μηχανήματα απομακρύνουν τις πέτρες και τις φερτές ύλες από τους κεντρικούς δρόμους.
Τέλος ο κ. Στεργιάδης τόνισε ότι εκτός από το κάμπινγκ που εκκενώθηκε, αρκετοί παραθεριστές άρχισαν να αποχωρούν από την περιοχή, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Από την πρώτη στιγμή, όπως αναφέρει το halkidikinews.gr, ήταν στο σημείο και ο διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Μανώλης Τσολάκης και συντόνισε το έργο δεκάδων οχημάτων που έκαναν αντλήσεις νερών από υπόγεια και δρόμους.
Σημαντική είναι η βοήθεια και της Ομάδας Εθελοντών “Δραγουντέλι” που συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής και του Δήμου.

Πηγή : Thessnews