Σεισμός στην Κάρπαθο: Βγήκαν απ’ τα σπίτια τους οι κάτοικοι

42

Το επίκεντρο του επιφανειακού (10 χλμ το εστιακό βάθος) σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά της Καρπάθου (ανατολικά, νοτιοανατολικά), σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 5,4R.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές αλλά ούτε και τραυματισμοί. Το σίγουρο είναι ότι από την… επίσκεψη του Εγκέλαδου, αναστατώθηκαν οι κάτοικοι στην Κάρπαθο αλλά και τη Ρόδο και την Κάσο.

Σύμφωνα με τον έπαρχο Καρπάθου – Κάσου Γιάννη Μηνατσή, ο οποίος επικοινώνησε με τους διοικητές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής της περιοχής, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Καρπάθου και επικράτησε ένας μικρός πανικός, με τους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Δεν αναφέρθηκαν όμως τραυματισμοί ή ζημιές στο νησί. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κάσο, όπου επίσης δεν έχουν σημειωθεί ζημιές. Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ασθενείς σεισμικές δονήσεις είχαν γίνει αισθητές στο νησί τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων.

πηγή: newsit.gr