Η… απολογία του ΣΚΑΪ για Σαββίδη (vid)

170

Σε… αναγκαστική ανάκληση όλων όσων είχε αναφέρει κατά του Ιβάν Σαββίδη και τη νομιμότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, προχώρησε ο ΣΚΑΪ μέσω του χθεσινοβραδινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός του Γιάννη Αλαφούζου, κατά την περίοδο που… παιζόταν το παιχνίδι με τις τηλεοπτικές άδειες , συχνά-πυκνά φιλοξενούσε ρεπορτάζ για τον Σαββίδη με αποκορύφωμα εκείνο στις 25 Αυγούστου. Κάτι που προκάλεσε και το εξώδικο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά του ΣΚΑΪ.

Έτσι χθες το βράδυ μεταδόθηκαν τα εξής:

«Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κύριου Ιβάν Σαββίδη και της εταιρίας καπνικών προϊόντων Donskoy Tabak, δηλώνουμε πως τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 25 Αυγούστου αποτελούσαν γενικής φύσεως δημοσιογραφικές πληροφορίες για τις διαπλεκόμενες σχέσεις Ρώσων καπνοβιομηχάνων και πολιτικών, οι οποίες αντλήθηκαν από παλαιότερη διαδικτυακή δημοσιογραφική έρευνα και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσαν ατομικά τον κ. Σαββίδη του οποίου σεβόμαστε απεριόριστα τόσο την πολιτική όσο και την επιχειρηματική πορεία.

Στο βαθμό δε που αναφέρθηκε συγκεκριμένα το όνομα του κ. Σαββίδη και της Donskoy Tabak ως εμπλεκόμενων δήθεν σε αμφιλεγόμενες συναλλαγές με το ρωσικό κράτος, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά πως δεν υιοθετούμε τις πληροφορίες της παραπάνω διαδικτυακής έρευνας και απολογούμαστε εάν με τη μετάδοση των παραπάνω πληροφοριών υπέστησαν προσβολή στο κύρος και τη φήμη τους.

Τέλος, μετά και τις σαφείς εξηγήσεις που μας δόθηκαν από τον κύριο Σαββίδη, επιθυμούμε με τη σειρά μας να διευκρινίσουμε ότι η ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ έγινε όπως όλα δείχνουν με την εφαρμογή της κοινή για όλους σχετικής φορολογικής νομοθεσίας, χωρίς να τίθεται ζήτημα ευνοϊκής μεταχείρισης από τις ελληνικές αρχές».

Δείτε εδώ (μετά το 42.40) το σχετικό απόσπασμα