Πάει για… ρεκόρ η Μακεδονία

103

Είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο ιστορικός τίτλος που κρέμεται κάθε μέρα στα περίπτερα, καθώς η εφημερίδα Μακεδονία έχει ιστορία 105 χρόνων, αλλά η σημερινή ιδιοκτησία της την οδηγεί στον γκρεμό…

Η ιστορική εφημερίδα έχει πάψει να παίζει ρόλο στην καθημερινότητα της πόλης, οι κυκλοφορίες της είναι πολύ χαμηλές και το προσωπικό απλήρωτο.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας έχει για 9 μήνες απλήρωτο το προσωπικό και πάει για ρεκόρ!

Απλήρωτοι παραμένουν και όσοι δέχτηκαν να φύγουν από την εφημερίδα εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια, προκειμένου να… σωθεί.

Η ΕΣΗΕΜΘ ανακοίνωσε σήμερα 24ωρη απεργία στο συγκρότημα ζητώντας από την ιδιοκτησία να φανει έστω και τώρα, συνεπής απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση :

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», που παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από εννέα μήνες.

Η εργοδοσία της ΜΕΕ ΑΕ, παρά την αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών πόρων, αλλά και παρά την ανοχή των εργαζομένων που στήριξαν εμπράκτως τους ιστορικούς τίτλους, αδυνατεί να αποκαταστήσει τη μισθοδοτική ομαλότητα και να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο για την εξόφληση των δεδουλευμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΗΠΤΘ προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου έως τις 06.00 του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου  2016, και καλούν την εργοδοσία:

  • Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.
  • Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.