«Δεν είμαι ο Σατανάς και η FIFA δεν είναι μαφία»

74

Για τις ποινές που επιβλήθηκαν σε αυτόν και τον Μισέλ Πλατινί μίλησε ανοιχτά ο, για λίγο ακόμα, πρόεδρος της  FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Μάλιστα ο έκπτωτος πρόεδρος της ομοσπονδίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ο «σατανάς» και πως η FIFA δεν είναι μαφία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

«Φυσικά και θα πάω. Θέλω ακούσουν όσα έχω να πω, να γνωρίζουν την δική μου αλήθεια. Με καταδίκασαν χωρίς να μου δώσουν το δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Βγήκαν μέλη της Επιτροπής και προανήγειλλαν την ποινή μου χωρίς καν να γίνει ακρόαση. Με επιστολή μου διαμαρτυρήθηκα

Όλα άρχισαν μετά το τέλος του Μουντιάλ της Γαλλίας. Ο Μισέλ μου είπε ότι θα ήθελε να δουλέψει μαζί μου. Του είπα ότι δεν έχω πρόβλημα. ‘Να έχει υπόψη σου ότι είμαι ακριβός’ μου είπε. Τον ρώτησα πόσα χρήματα ήθελε και μου ζήτησε ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα τον χρόνο. Του είπα πως δεν μπορούσα να του δώσω τόσα. Συμφωνήσαμε τελικά προφορικά σε ένα ποσό. Ο Πλατινί με βοήθησε στο πρότζεκτ Goal, όπως επίσης και σε θέματα διαιτητών. Ήταν αποκλειστικός συνεργάτης μου. Το 2011 ο Πλατινί μου υπενθύμισε ότι δεν είχε πληρωθεί για τις υπηρεσίες του. Η οικογένειά μου με μεγάλωσε με μια αρχή: δεν μπορούμε να έχουμε χρέη. Τον ίδιο κανόνα ακολουθεί και η FIFA. Έτσι, έγινε η κατάθεση 1,8 εκ. ελβετικών φράγκων.Όταν ήμουν παιδί δεν πίστευα ότι υπάρχει κόλαση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει ο σατανάς και σίγουρα δεν είμαι εγώ τέτοιος. Δεν δημιούργησα την κόλαση, δεν έφτιαξα την μαφία. Αμήν»!