Ο Μπερμπάτοφ, ο Βρύζας κι ο Ζαγοράκης

33

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η κίνηση του Μπερμπάτοφ να δώσει ένα δωράκι, βάζοντας το χέρι στην τσέπη, στους φροντιστές της ομάδας, πριν φύγουν όλοι για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αυτές οι κινήσεις συνηθίζονται στα αποδυτήρια, όταν υπάρχουν προσωπικότητες κι όταν υπάρχει το καλό κλίμα, και το πνεύμα της ομάδας. Αυτό που έκανε ο Μπερμπάτοφ, το έκαναν πολλές προσωπικότητες στο παρελθόν και για όλα αυτά είχε μιλήσει το 2010 ο Κυριάκος Βασιλειάδης, ο αείμνηστος “Γιάνγκος”, που για δεκαετίες ήταν φροντιστής της ομάδας.

“Δεν μπορώ να ξεχωρίσω παίκτες, πέρασαν πολλά καλά παιδιά, αλλά τον Σαράφη τον έχω αδυναμία. Τις προάλλες, είχα ανάγκη. Έπρεπε να κάνει η σύζυγος επέμβαση. Τον πήρα τηλέφωνο και μου λέει: ‘Έλα το πρωί στο γήπεδο’. Πήγα και μου έδωσε τα χρήματα που χρειάζονταν. Τα πιο πολλά τα έδωσε από την τσέπη του ο Ζαγοράκης, τα υπόλοιπα τα μάζεψαν τα άλλα παιδιά. Ο Θόδωρος μετά από νίκες έλεγε σε όλους στα αποδυτήρια: ‘Ξηλωθείτε για τον Γιάγκο’. Ο πιο χουβαρντάς ήταν ο Βρύζας. Μετά από νίκες έβγαζε από την τσέπη του όσα είχε, χωρίς να τα μετράει, κι έδινε και σε μας πριμ. Κι ο Σκαρτάδος παλιότερα. Και τον Άγγελο τον αγαπάω πολύ. Ξέρω ότι, αν χρειαστώ κάτι, φτάνει να τον πάρω τηλέφωνο”, είχε δηλώσει ο “Γιάνγκος” σε μια συνέντευή του στην εφημερίδα Μακεδονία στις αρχές του 2010…