Ένα… ατύχημα στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου του ΟΦΗ οδήγησε στον (ευτυχώς) ελαφρύ τραυματισμό του δημοσιογράφου Μηνά Αλμπαντάκη, που κάλυπτε το χθεσινό παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Πανιώνιο…

Στα παρατημένα δημοσιογραφικά θεωρεία του Γεντί Κουλέ, υποχώρησε μια βόλτα, που ήταν ούτως ή άλλως χαλασμένη και έπεσε πάνω στον δημοσιογράφο, και τον τραυμάτισε ελαφρά.

Κατά παράβαση του κανονισμού, χορηγείται άδεια σε γήπεδα και ομάδες, που δεν πληρούν τις στοιχειώδες προδιαγραφές, τόσο σε ότι αφορά την εργασία των δημοσιογράφων, όσο και σε ότι αφορά την ασφάλειά τους.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) αναφέρει:

“Έντονο προβληματισμό και ανησυχία για την ασφάλεια των δημοσιογράφων που καλύπτουν αθλητικές διοργανώσεις προκαλεί το περιστατικό που σημειώθηκε στο γήπεδο του ΟΦΗ, «Θ.Βαρδινογιάννης», χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Πανιώνιο, όταν υποχώρησε η πόρτα του χώρου όπου βρίσκονται οι αθλητικοί συντάκτες και έπεσε πάνω στο συνάδελφο Μηνά Αλμπαντάκη, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Το συμβάν αναδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα για τους δημοσιογράφους που βρίσκονται καθημερινά σε χώρους κακοσυντηρημένους και όπως αποδεικνύεται τελικά, επικίνδυνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ εφιστά την προσοχή κάθε υπεύθυνου για την συντήρηση των υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς οι συνάδελφοι που καλούνται να καλύψουν αθλητικά γεγονότα είναι αυτονόητο πως δεν είναι δυνατόν να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα σε καμία περίπτωση.