«Άργησε να με καλέσει ο Ιβάν»

230

Για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, την παρουσία του ιδίου σαν σύμβουλος του και το γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ άργησε να τον «χρησιμοποιήσει» μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιώργος Κούδας. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Libero 107,4»:

Για το ποιος έβγαλε το “Μεγαλέξανδρος”: “Δε θυμάμαι ακριβώς. Μέσα σε αυτούς που θα μπορούσαν να έχουν αυτή την έμπνευση είναι ο Γιάννης Λογοθέτης, ένας μεγάλος δάσκαλος της γλώσσας και του αθλητισμού. Στα πρώτα μου βήματα, τον άκουγα όντας τραυματίας στην κερκίδα και το τι ποιήματα έγραφε κάνοντας την αναμετάδοση δε λέγεται.

Αξιόλογος άνθρωπος, είχα την τύχη να τον γνωρίσω και προσωπικά αργότερα από την πορεία μου. Κάποτε περιέγραφε ένα παιχνίδι και δεν ήμουν καλός και πήγα στο κουλουάρ και του είπα κ. Γιάννη συγγνώμη…”.

Για την κατάσταση που βρίσκεται: “Τον Νοέμβριο θα γίνω 70, το ότι κρατιέμαι είναι σχετικό βέβαια. 72 κιλά ήμουν όταν σταμάτησαν την μπάλα, τόσα είμαι και τώρα. Δε στερήθηκα ποτέ στη ζωή μου τίποτα. Η φιλοσοφία είναι τι έχεις στην ψυχή σου και στην καρδιά μου.

Πρέπει να μπαίνεις και να αντιπροσωπεύεις αυτό που θέλεις και περιμένει από εσένα ο κόσμος. Πολλοί παίκτες αφήνονται αφού σταματήσουν το ποδόσφαιρο. Αν προσέξεις τα πρώτα 2-3 χρόνια δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα”.

Για την παρουσία του στη ΓΣ και στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για το ότι έλειπε τον τελευταίο καιρό: “Η οποιαδήποτε παρεξήγηση υπήρξε με τον κ.Σαββίδη λύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου το 2015. Με κάλεσε στο Μακεδονία Παλλάς, μιλήσαμε για δύο ώρες και του τα είπα όλα, όσα γνωρίζω εδώ και 58 χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ. Από τις 20 Δεκέμβρη με ονόμασε σύμβουλο του κ. Σαββίδη. Είμαι στα διοικητικά συμβούλια εδώ και δέκα μήνες. Αυτό σημαίνει ότι όποτε έρχεται συναντιόμαστε και συζητάμε για τα πάντα.

Είμαι σύμβουλος του. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δυσκολίες του, δεν είναι μόνο ο κ. Σαββίδης, είμαι και εγώ. Θα μου έκλεινε την πόρτα αν δεν είχα δίκιο σε όλα όσα του έλεγα. Του είπα αργήσατε να με καλέσετε, ανάμεσα στους ανθρώπους που δικαιωματικά πρέπει να έχουν άποψη για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω γιατί δε με είχε καλέσει αργότερα. Εμένα ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου 58 χρόνια. Δυστυχώς η Ελλάδα έχει πολλούς καλοθελητές, ίσως αυτό να με κράτησε μακριά από τον κ. Σαββίδη.

Ήρθε το 2012 και με κάλεσε τον Δεκέμβριο του 2015, για αυτό λέω ότι άργησε να με καλέσει. Από τις φωτογραφίες σίγουρα θα με ήξερε. Ο κ. Σαββίδης που γνώρισα είναι ένας γνήσιος Πόντιος με ίσως κάποια κατάλοιπα από την παρουσία του στην πρώην σοβιετική ένωση. Και ο Κούδας για να γίνει Κούδας από κάποιους γαλουχήθηκε. Είδα ανθρώπους που πρόσφεραν στον ΠΑΟΚ και δεν τους γνώριζε κανείς και ποτέ δε γράφτηκε τίποτα. Δε θα παραγράφουμε την ιστορία, για κάποιους που άξιζαν δε γράφτηκε κάτι”.

Για το χτεσινό συμβούλιο: “Στη μία μπήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων και ο κ. Σαββίδης ήρθε μισή ώρα αργότερα και τελειώσαμε στις 17:30. Θα δείτε γραμμένα τι μας είπε. Το δικό μου συμπέρασμα είναι από τα λεγόμενα του και όλες τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, είναι ότι κατανόησε και έμαθε κάποια πράγματα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Δεν είναι πως δεν έκανε ως τώρα πράγματα, απλά από εδώ και στο εξής χτίζει έναν νέο ΠΑΟΚ με πρόγραμμα τριετίας, πενταετίας και δεκαετίας ακόμα. Δε βγαίνω στα ραδιόφωνα να κριτικάρω, τα λάθη που βλέπω τα λέω εκεί που πρέπει. Εδώ δεν είχα μιλήσει για τον Τούντορ. Εκεί που έκανε τη ζημιά, την έβλεπα και το είπα. Είχα πει βάλτε κάποιον δικό μας άνθρωπο δίπλα του.

Όταν είσαι σύμβουλος μιλάς εκεί που πρέπει, όχι στις εφημερίδες. Με ρώτησαν για τον Αθανασιάδη και τους είπα να μη μιλάνε για την περιουσία του ΠΑΟΚ. Πάντα ο Αποστολίδης έβαζε όλα τα γκολ; Δεν είναι έτσι. Συζήτηση να κάνουμε ποδοσφαιρική, αλλά να μην κάνουμε εις βάρος αυτού που θέλουμε να βλέπουμε. Ο προπονητής πρέπει να το ψάξει και να το δουλέψει και να σηκώσει το ηθικό σε κάθε παίκτη. Να του πει «έλα ρε παικταρά μου», να τον βοηθήσει. Εγώ υπήρξα παίκτης και δεν μπορώ να μιλάω άσχημα για τους παίκτες και να κάνω τέτοιες κριτικές. Εγώ θα κοιτάζω να απαλύνω όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει, να τη φέρω πιο κοντά στα δικά μου χαρακτηριστικά. Με σέβονται οι παίκτες.

Είχα πει στον Τζαβέλλα για τον τσαμπουκά του, να το κάνει διαφορετικά να μη φαίνεται τόσο προς τα έξω. Δεν έπρεπε να βγω να πω ότι του είπα αυτό. Όταν βρεθούν οι παίκτες αυτά τα πράγματα τα συζητάνε και μεταξύ τους. Εγώ πιστεύω ότι ο Τζαβέλλας έχει βελτιωθεί πολύ. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Τον είδα και την Κυριακή και μιλήσαμε. Κάποια πράγματα δε φεύγουν και εντελώς από τους παίκτες, πάντα να το μειώσεις σε έναν βαθμό, το μπορείς. Το κουσούρι το δικό μου ήταν πως ήθελα να ταλαιπωρώ τους συμπαίκτες μου. 90% τον Παρίδη τον έστελνα μπροστά. Έκανε 10 χιλιόμετρα με τις πάσες μου. Τον έφτανα να μου πει φτάνει”.