«Αν δεν αλλάξουμε, θα γίνουμε σαν τη Football League»

38

Στην ανάγκη αλλαγών στον τρόπο διεξαγωγής της Σούπερ Λιγκ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και τέως ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας, Γιώργος Μποροβήλος.

Αναλυτικά μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για: 

-τις προτάσεις για τη νέα μορφή της Super League και αν είναι υλοποιήσιμες: «Το πώς διεξάγεται ένα πρωτάθλημα, οι όροι του και πόσες ομάδες παίζουν, γίνεται με δύο τρόπους: ο ένας είναι να αποφασίζει η Λίγκα και το στέλνει στην ΕΠΟ που δεν έχει λόγους να μην το ακολουθήσει. Γι’ αυτό θέλεις 12 ομάδες για να προχωρήσει και είναι δύσκολο να περάσει, γιατί θίγονται συμφέροντα. Ο άλλος τρόπος είναι να πει η ΕΠΟ ότι θέλει το πρωτάθλημα να γίνει με τόσες ομάδες. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούν οι 12 ομάδες και στραφήκαμε στην ΕΠΟ, οπότε τώρα απευθυνθήκαμε στις δύο αυτές εταιρείες που έκαναν τις προτάσεις τους. Το θετικό είναι ότι ανοίγει μια κουβέντα και μπορεί έστω με κάποια παραλλαγή να δούμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Μας αρέσει να υπάρχει αδρεναλίνη και ό,τι παρακολουθούμε να έχει ενδιαφέρον».

-την αναγκαιότητα αλλαγής στη δομή του πρωταθλήματος: «Η Nova εδώ και πάρα πολύ καιρό λέει ‘φέρτε μου μια μελέτη για να δικαιολογεί ένα πρωτάθλημα που θα το πληρώνω’. Δεν μπορεί κάποιος να μας πληρώνει για πάντα επειδή… είμαστε όμορφοι. Αν το ποδόσφαιρο δεν έχει μια καλύτερη πορεία, δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση και θα γίνουμε σαν τη Football League. Δεν πάει άλλο με το υπάρχον πρωτάθλημα και ελπίζω σύντομα να έχουμε ένα διαφορετικό προϊόν».