Αυτός είναι η χρυσή αλλαγή της Σούπερ λίγκα!

59

Οι 16 ομάδες της Super League έχουν χρησιμοποιήσει συνολικά 337 παίκτες σε 8 αγωνιστικές (21 κατά μέσο όρο η καθεμία), αλλά μόνο ένας εξ αυτών έχει επιστρατευτεί σε όλα τα παιχνίδια ως αλλαγή: ο Νταβίντ Ενγκόγκ! Ο πολυδιαφημισμένος επιθετικός του Πανιωνίου μετράει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα 127 λεπτά συμμετοχής (συνυπολογίζοντας και τις καθυστερήσεις) και 1 γκολ (στην ήττα 1-2 από τη Βέροια). Οπότε δεν τον λες και «χρυσή» αλλαγή παρά μόνο αν ο χαρακτηρισμός παραπέμπει (αντί για τις επιδόσεις) στις απολαβές του…

Γιατί ο Γάλλος επιθετικός των «κυανέρυθρων» είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος παίκτης στη Νέα Σμύρνη με μονοετές συμβόλαιο που προβλέπει 180.000 ευρώ. Του αναγνωρίζεται βέβαια το ελαφρυντικό της ειδικής προετοιμασίας που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα για να καλύψει το χαμένο έδαφος στη φυσική κατάσταση, αλλά όσο να ναι δεν περισσεύουν τα χρήματα στον Πανιώνιο για να επενδύει στην… υπομονή.

Μόλις φέτος άλλωστε βγήκε η ΠΑΕ από το καθεστώς μεταγραφικών περιορισμών. Και ο Ενγκόγκ -για τον οποίον έγινε υπέρβαση- μέχρι τώρα αντικαθιστά κατά κανόνα στα τελευταία λεπτά των αγώνων τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Μόνο στα τρία παιχνίδια που έχανε η ομάδα του (με Βέροια, Ολυμπιακό και Λάρισα) πλαισίωσε τον Ιρανό. Μάλιστα, αν δεν συνυπολογιστούν οι καθυστερήσεις των αγώνων, προκύπτει πως ο Ενγκόγκ έχει παίξει στις 7 από τις 8 συμμετοχές του λιγότερο από 10λεπτο… Η μοναδική 90λεπτη εμφάνισή του καταγράφηκε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο.