Θρίλερ: Τι γίνεται στις ισοβαθμίες!

1949

Τα σημερινά αποτελέσματα στον 10ο όμιλο του Europa League έφεραν… σπαζοκεφαλιά και μπροστά μας πλέον προδιαγράφεται ένα θρίλερ. Αυτή τη στιγμή λοιπόν είναι ορατό μέχρι κι ένα σενάριο με τριπλή ισοβαθμία.

Συγκεκριμένα, η βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Φιορεντίνα    5    10    13-5

2. Καραμπάχ    5    7    6-10

3. ΠΑΟΚ    5    7    5-6

4. Σλόβαν Λίμπερετς    5    4    7-10

Την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Σλόβαν Λίμπερετς και η Καραμπάγκ την Φιορεντίνα.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, είναι αρκετά πιθανό το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας, αν η Καραμπάχ κερδίσει την Φιορεντίνα την τελευταία αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ την Λίμπερετς και τα κριτήρια που θα υπολογιστούν θα είναι τα εξής:

1.Περισσότεροι βαθμοί μεταξύ των ομάδων που έχουν ισοβαθμήσει

Εφόσον έρθουν τα παραπάνω αποτελέσματα ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα θα δώσουν την «μάχη» της πρόκρισης αφού θα υπολογιστούν οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι δυο ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια,και όχι σε αυτά με την Σλόβαν.

Έτσι η κατάσταση θα διαμορφωθεί ως:

Καραμπάχ 9

Φιορεντίνα 4

ΠΑΟΚ 4

2. Διαφορά γκολ των ομάδων που ισοβαθμούν:

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το «σκληρό» για τον ΠΑΟΚ σενάριο , θα πρέπει να κυνηγήσει νίκη επί της Σλόβαν με αρκετά γκολ για να καλύψει το έδαφος. Αυτό γιατί η Φιορεντίνα έχει καλύτερο συντελεστή σε αυτά τα παιχνίδια (7-3) , έναντι των 3-5 του «δικεφάλου». Έτσι…χοντρικά θα πρέπει να δεχθεί η Φιορεντίνα επτά γκολ από την Καραμπάχ για να περάσει ο «δικέφαλος» στην επόμενη φάση. Πράγμα απίθανο,με τον ΠΑΟΚ στην ουσία να ζητάει νίκη η ισοπαλία των Βιόλα στο Αζερμπαϊτζάν.