Κανουτέ για Στανόγιεβιτς και…Κρέσπο!

1356

Οι συστάσεις για τον Φεντερίκ Κανουτέ είναι περιττές.Μετά από μια μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, τιμώντας μεταξύ άλλων την φανέλα της Σεβίλης και ένας από τους κορυφαίους Αφρικάνους επιθετικούς των τελευταίων ετών. 

Ο παλαίμαχος πλέον στράικερ στην «δύση» της καριέρας του είχε προπονητή τον, «ασπρόμαυρο» πλέον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς στην Guoan και μίλησε τόσο για αυτόν όσο και για τον Κρέσπο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «sport24.gr»:

«Ο Στανό είναι ένας προπονητής που αγαπά τη λεπτομέρεια. Είναι τελειομανής. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι παρά το γεγονός ότι είναι 43 ετών, έχει τουλάχιστον δεκαετή εμπειρία στους πάγκους.

Νομίζω ότι το πιο δυνατό του σημείο είναι ότι προετοιμάζει πολύ καλά τα ματς της ομάδας του. Έχει μια σωστή μεθοδολογία, μένει πιστός σε αυτή. Είναι φιλόδοξος κι αυτό είναι θετικό στοιχείο σε κάθε δουλειά. Θυμάμαι ότι η προετοιμασία για το επόμενο ματς ξεκινά την επομένη του τελευταίου.

Δηλαδή, δεν περιμένει μεσοβδόμαδα, αλλά ξεκινά την επομένη του ματς να μιλά για το επόμενο. Δεν μπορώ να σου πω εάν είναι περισσότερο αμυντικογενής ή επιθετικογενής. Αλλά, σίγουρα μπορώ να πω, ότι έχει ταλέντο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Στην Beijing Guoan μας έδωσε ελευθερία στην επιθετική δημιουργία. Πιστεύω ότι σε εκείνους τους παίκτες που έχουν μια ικανότητα δημιουργική κι ένα έμφυτο ταλέντο δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο.

Το σύστημά μας στην Beijing Guoan ήταν κυρίως 4-4-2. Αλλά, άλλαζε και σε 4-2-3-1. Εγώ, για παράδειγμα, έπαιζα περισσότερο ως… δεκάρι πίσω από τον επιθετικό. Αλλά δεν είναι ξεροκέφαλος. Όταν βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλάζει το σχήμα.

Να ξέρεις ότι είναι πολύ παθιασμένος στον πάγκο. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, το κατάλαβα όταν μια φορά με έκανε αλλαγή και είδα τη συνέχεια του ματς από τον πάγκο. Έχει πολύ πάθος όταν κοουτσάρει. Νομίζω ότι επιδέχεται βελτίωσης σε αυτό (γέλια).

Είναι έξυπνος ως προς τη διαχείριση των διαφορετικών προσωπικοτήτων. Είναι κοντά στους παίκτες, αλλά κι αυστηρός. Για παράδειγμα, σε κάποιους που είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά φέρεται πιο… χαλαρά.

Στις προπονήσεις θέλει τα πάντα να γίνονται βάσει προγράμματος. Το καλό για τους ποδοσφαιριστές είναι ότι χρησιμοποιεί πολλή μπάλα στις προπονήσεις».

Ενώ για τον Kρέσπο ανέφερε ότι έχει όλα τα προσόντα τα οποία ταιριάζουν στη θέση του:

«Ο Κρέσπο από τότε που ήταν αρκετά νέος φαινόταν ότι θα γίνει καλός αμυντικός. Είναι πολύ δυνατός σωματικά κι αυτό βοηθά στη θέση του. Μπορεί να μην έχει μεγάλη τεχνική, αλλά καλύπτει τις ατέλειές του με τη δύναμη και το πάθος. Δεν μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί τόσο πολύ».