Μυστακίδης: «Είμαστε με αυτούς που θέλουν το υγιές πρωτάθλημα»

52

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τοποθετήθηκε από πλευράς των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου ο Γιάννης Μυστακίδης στο πλαίσιο της σημερινής Media Day.

Ο οποίος όπως τόνισε το θέμα του σκοραρίσματος στην ομάδα έχει να κάνει με τον ψυχολογικό τομέα, ενώ είπε ότι είναι στο χέρι του αλλά και των συμπαικτών του να γυρίσουν την κατάσταση.

Για τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα είπε: «Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση. Είναι στο χέρι μας. Δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση και με την βοήθεια του κόσμου μπορούμε να γυρίσουμε αυτή την κατάσταση».

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα και το πως θα λυθεί: «Το γκολ είναι κάτι που βγαίνει στον καθένα. Είναι κάτι που έχει να κάνει με την ψυχολογία και πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να βρει κίνητρα, ώστε να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε καλούς εκτελεστές, αλλά το θέμα είναι πιστεύω ψυχολογικό, δουλεύουμε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι και μόλις λυθούν τα πόδια μας, θα έρθουν και τα γκολ.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε, είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από την δουλειά και με την ψυχολογία, θα έρθει το σκοράρισμα. Έχουμε έμπειρους παίκτες που έχουν περάσει από δύσκολες καταστάσεις. Ο καθένας ξέρει πως να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Είμαι σίγουρος ότι το γκολ θα έρθει στα επόμενα παιχνίδια».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και πως την καταλαβαίνουν οι ξένοι συμπαίκτες του: «Το να ξέρεις ότι δεν μπορείς να παίξεις την Κυριακή μας λυπεί. Το να ιδρώνεις και να σου παίρνουν την δουλειά δεν είναι σωστό. Όμως αν είναι να γίνει κάτι καλύτερο για το πρωτάθλημα δεν πειράζει. Τα υπόλοιπα παιδιά δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν, εμείς είμαστε με αυτούς που θέλουν το υγιές ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Δεν τα παρατάμε ποτέ. Έχουμε δει ομάδες να γυρίζουν και να κερδίζουν πρωταθλήματα. Και στο Europa League έχουμε ακόμα ελπίδες για την πρόκριση. Εμείς πρέπει να κοιτάζουμε τους στόχους μας».

Για τα μεταγραφικά σενάρια: «Κοιτάω όπως και κάθε ποδοσφαιριστής στην ομάδα τον εαυτό μου και να είμαι καλύτερος για την ομάδα. Δεν μας επηρεάζουν τα μεταγραφικά σενάρια».