“Ναι” ο Σαββίδης, “όχι” ο Αλαφούζος!

118

Θετικός στην προοπτική να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Μελισσανίδη εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης.Αυτό προκύπτει από το περιβάλλον του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ μετά τις δηλώσεις του Κωστάκη Κουτσοκούμνη την Πέμπτη στο περιθώριο της συνάντησης με την Επιτροπή Εξομάλυνσης.

Ο επιτετραμμένος της FIFA εκτιμά ότι έτσι μπορεί να βρεθεί λύση και να επιτευχθεί ανακωχή ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές και ο πρόεδρος του «δικεφάλου του Βορρά» δεν δείχνει να έχει κάποιο κόλλημα για μια τέτοια πιθανή συνάντηση, δεν σκέφτεται στην παρούσα φάση να βάλει κάποιον όρο ώστε να δώσει το «παρών». Άλλωστε είχε εμφανιστεί θετικός και για τη συνάντηση ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Κρήτη και η οποία τελικά ακυρώθηκε.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν προτίθεται να δώσει το «παρών» σε συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο επιτετραμμένος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, έχει εκφράσει την επιθυμία να προσκαλέσει σε συζήτηση στο ίδιο τραπέζι τους ισχυρούς άνδρες των τεσσάρων «μεγάλων» αναζητώντας συναίνεση και λύσεις στα πολλά προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Όμως η στάση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει αλλάξει από την τελευταία απόπειρα ραντεβού που έγινε προ λίγων μηνών. Δεν έχει καμία διάθεση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τα περισσότερα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα δεν θέλει με την παρουσία του σε μια τέτοια συνάντηση να νομιμοποιήσει τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο εκείνος τηρεί υπό τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.