«Να τελειώσουμε μια και καλή με το παρακρατός»

53

Στην Ζάκυνθο και στην κλήρωση του πρωταθλήματος της τοπικής ΕΠΣ βρέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος μιλώντας για μια ακόμα φορά για την κάθαρση του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκδήλωση:

«Έλαβα μια πρόσκληση από την ΕΠΣ Ζακύνθου και από τον φίλο μου τον Λεωνίδα Μαλιούφα και ανταποκρίθηκα με χαρά. Ο λόγος της επίσκεψης μου εδώ στο νησί του Σολωμού είναι η εκδήλωση αυτή καθ’ αυτή παρ΄ ολά αυτά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και θα ζητήσω από την Ζακυνθινή ένωση να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε. Ήδη ξέρουμε τα αισθήματα των μελών της Ένωσης αλλά περιμένουμε να δηλώσει και επίσημα την στήριξη της ούτως ώστε και μια ακόμη Ένωση να βρεθεί απέναντι σε αυτό το σύστημα που εμείς φιλοδοξούμε ότι ην επόμενη ημέρα των εκλογών δεν θα υπάρχει.
Σεβασμιότατε θέλω να απευθυνθώ σε εσάς. Ιστορικά πάντα ο κλήρος βοήθησε την Ελληνική κοινωνία. Όμως είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο να βρίσκεται κοντά στο ποδόσφαιρο. Σας ευχαριστώ εξ΄ ονόματος όλων όσων συντάσσονται σε μια πορεία για καθαρό ποδόσφαιρο. Σας ευχαριστώ θερμά για αυτό. Εσείς είστε φωτεινό παράδειγμα σας ευχαριστώ πολύ για αυτό!

Αγαπητοί φίλοι… Αυτή η πορεία που ξεκίνησε για να αλλάξουν τα πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκίνησε όχι για τα θέλω τα δικά μας. Αυτή η παρέα που σιγά σιγά γιγαντώθηκε δεν θέλησε να μπει στην Ομοσπονδία για τη νομή της εξουσίας. Μακριά από εμάς αυτά τα πράγματα! Ένας είναι ο λόγος για τον οποίο συστρατευτήκαμε κάποιοι άνθρωποι μεταξύ αυτών και η Ένωση της Ζακύνθου και θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό της Συμβούλιο για την αμέριστη στήριξη.

Η πορεία αυτή υπαγορεύτηκε από έναν και μοναδικό λόγο…. Είναι ισχυρή η απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας για καθαρό ποδόσφαιρο! Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση, δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί θα υπάρξουν θύματα στους αγωνιστικούς χώρους! Δεν φείδομαι καμιάς κουβέντας μου και έχω επίγνωση των όσων λέω! Θα πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με το παρακράτος για να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε! Είναι ανάγκη και απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας, και αν θέλετε είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων ημών απέναντι στην κοινωνία και ιδίως απέναντι στην νεολαία μας.

Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν υπάρχει μέριμνα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι διοικούντες της Ομοσπονδίας έχουν καταντήσει την Ομοσπονδία κάτι διαφορετικό από το σκοπό που αυτή έχει και τον καταστατικό αλλά και τον ουσιαστικό. Δεν έχω δει τα τελευταία χρόνια καμιά απολύτως μέριμνα για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι το Ερασιτεχνικό παραμένει ο φτωχός συγγενής του συνολικού Ελλαδικού ποδοσφαίρου. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και θα το κάνουμε. Αρχής γενομένης από την νησιωτική Ελλάδα και δεν το λέω επειδή βρίσκομαι στο Ιόνιο, το έχω πει και στην Ένωση της Μυτιλήνης αλλά και στην Ένωση της Δωδεκανήσου.

Η νησιωτική χώρα ποδοσφαιρικά έχει τεράστια προβλήματα και αυτά αν δεν σκύψεις να τα δεις και να τα επιλύσεις δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο. Είναι θεάρεστο το έργο των ερασιτεχνών παραγόντων δεν θα βρούμε εύκολα κοινωνική κατηγορία να προσφέρει αφιλοκερδώς θέτοντας τον εαυτό της στο κίνδυνο είτε μεταφέρει μικρά παιδιά είτε ασχολείται με μικρά παιδιά πολλές ώρες πάντα αφιλοκερδώς…

Είναι λοιπόν το έργο αξιόλογο και αξιέπαινο, φτάνει να λειτουργεί κάθε φορά κάτω από κανόνες ισότητας διαφάνειας και ισονομίας. Τα τελευταία χρόνια εκλείπουν αυτοί οι κανόνες εκλείπουν ηχηρά!!! Εμείς θέλουμε απλά να σας υποσχεθούμε πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει και δεν θα το κάνουνε γιατί πρέπει ή πάμε να καταλάβουμε την εξουσία, πάμε γιατί το απαιτεί όλο το υγιές ποδόσφαιρο. Με αυτές τις λίγες σκέψεις θέλω να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Προφανώς αυτή η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη των πρωταθλημάτων να είστε όλοι καλά και κυρίως να είναι υγιείς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των γηπέδων οι ποδοσφαιριστές».