«Ο Ηρακλής βουλιάζει»

141

«Σήμα» κινδύνου έστειλε μέσω δηλώσεων του το μέλος της «επιτροπής σωτηρίας» του Ηρακλή  Νίκος Υψηλάντης τονίζοντας πως πρέπει να βρεθεί λύση καθώς το «καράβι βουλιάζει». 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τις προτεραιότητες που υπάρχουν από την επιτροπή: «Πρέπει να βρεθεί μία λύση-πρόταση και να γίνουν ενέργειες για να μπορέσει να καταλάβει ο μεγαλομέτοχος ότι δεν θέλουμε το κακό το δικό του αλλά το καλό του Ηρακλή. Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται κάποιες συναντήσεις για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάποια πρόταση προς τον κ.Παπαθανασάκη».

Για το καλό του Ηρακλή: «Επειδή υπάρχει αυτή η καραμέλα ότι όλα γίνονται με κάποια σκοπιμότητα, εγώ θα μιλήσω για μένα. Δεν έχω καμία διάθεση να διοικήσω, η επιτροπή προσπαθεί να βρει κάποια λύση. Βλέπω τον Ηρακλή να έχει πάρει την κατηφόρα και αντί να λύνονται τα προβλήματα να μεγαλώνουν. Το καράβι βουλιάζει και την Κυριακή υπάρχει ένα σημαντικό παιχνίδι που θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα όλων γιατί τώρα μόνο το αγωνιστικό κάνει τη δουλειά του και θα πρέπει να αφήσουμε στην ησυχία το αγωνιστικό. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ετοιμαστεί μια πρόταση προς το μεγαλομέτοχο και να σταματήσει αυτή η κατηφόρα για τον Ηρακλή».

Για το αν υπάρχει λύση εκτός από κάποιον επενδυτή: «Το βασικό είναι τα χρήματα, πρέπει δηλαδή να βρεθεί κάποιος που να βάλει τα χρήματα. Υπάρχει και ο κόσμος που είναι αναξιοποίητος γιατί έχει να κάνει με εντελώς αναξιόπιστους. Υπάρχει η πεποίθηση από τον κόσμο ότι αν υπήρχε κάτι αξιόπιστο, θα πωλούνταν και κάποια διαρκείας. Θα γινόταν και κάποιες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας. Μιλάμε για κάποιους που δεν έχουν να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες αλλά δεν έχουν και καμία εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Τουλάχιστον το οποιοδήποτε επόμενο σενάριο θα έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Μας είπε χθες ο κ.Καγιούλης χθες ότι δεν μπορεί να πάρει 350.000 ευρώ από την ΦΙΦΑ γιατί χρωστάει 14.000 ή 17.000 ευρώ στο Καυτατζόγλειο. Εγώ μπορώ να βρω αυτά τα χρήματα για να τα δώσω στο Καυταντζόγλειο για να πάρω τα χρήματα από την ΦΙΦΑ, σαν εμένα υπάρχουν 100 άνθρωποι που είναι πιο αξιόπιστοι και πιο εύρωστοι οικονομικά. Οποιαδήποτε λύση που θα είναι από την Θεσσαλονίκη και από τον Ηρακλή θα είναι καλύτερο από αυτό που υπάρχει τώρα. Οποιοσδήποτε και να έρθει στη θέση του Καγιούλη στον Ηρακλή θα πουλήσει την επόμενη μέρα κάποια διαρκείας και θα πάρει βοήθεια από ανθρώπους στην οικογένεια του Ηρακλή. Εδώ δεν μπορεί να πληρώσει τα 17.000 ευρώ για να πάρει τα χρήματα της ΦΙΦΑ, δεν έχει βρει χορηγία για τη φανέλα. Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε τα άλλα προβλήματα».

Για τον λόγο που δεν έγινε κάτι νωρίτερα: «Αυτό πρέπει να το ρωτήσετε στον κ.Παπαθανασάκη. Δεν γίνεται καμία από τις προτάσεις να μην του άρεσαν μέσα στο καλοκαίρι. Και τώρα γιατί παίζουμε με το χρόνο, πρέπει να γίνει μια ενιαία πρόταση προς τον μεγαλομέτοχο. Οτιδήποτε που πρέπει να γίνει έπρεπε να γίνει από τον Ιούλιο, οπότε κάθε μέρα που περνάει είναι εις βάρος του Ηρακλή. Από την πλευρά του μεγαλομετόχου υπάρχει ασάφεια, πρέπει η οικογένεια του Ηρακλή να βρει μια λύση ξεκάθαρη και συγκεκριμένη και να παρουσιαστεί στον Παπαθανασάκη και να βρεθεί κάποια λύση».