«Ο Κλάους είναι αρχηγός και θα παραμείνει!»

105

Πίστη στις ικανότητες των παικτών του, αλλά και στη δυνατότητα που έχουν να πάρουν αποτέλεσμα εξέφρασε ο Βλάνταν Ίβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αυριανό αγώνα με τη Φιορεντίνα. Παράλληλα ρωτήθηκε αν ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι σε καραντίνα και ξεκαθάρισε ότι παραμένει παίκτης και αρχηγός του ΠΑΟΚ, βάζοντας τέλος στα σενάρια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σέρβος τεχνικός:

«Είχαμε μία εβδομάδα περισσότερη να προετοιμαστούμε εξαιτίας της διακοπής. Δεν μπορώ να πω ότι είναι καλό αυτό. Ήθελα να έχουμε ένα επίσημο παιχνίδι μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού ένα φιλικό παιχνίδι ποτέ δεν είναι το ίδιο με ένα επίσημο. Όπως είπε και ο Κρέσπο θα είμαστε πιο ξεκούραστοι από τους αντιπάλους μας και αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα και να εκμεταλλευτούμε όσες ευκαιρίες μας δοθούν».

Για τη Φιορεντίνα και αν το ματς θα θυμίζει αυτό της Τούμπας: «Δεν θα είναι το ίδιο. Πιστεύω ότι τώρα η Φιορεντίνα που θα παίξει μέσα την έδρα της και έρχεται μάλιστα μετά από καλές εμφανίσεις και καλές νίκες θα είναι ανεβασμένη. Αυτό δεν είναι καλό για εμάς, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας που είναι η νίκη της ομάδας»

Για τις απουσίες των Τζαβέλλα και Περέιρα: «Είναι δύο παίκτες που θα ήταν στην αποστολή. Δεν ξέρω αν θα ήταν βασικοί. Είναι σημαντικές απώλειες, όπως και ο Αθανασιάδης που είναι τιμωρημένος. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν».

Για την Φιορεντίνα και πως θα την αντιμετωπίσει: «Την ξέρουμε την Φιορεντίνα. Έχει πολλούς και καλούς παίκτες που με την ποιότητα τους μπορεί να σε απειλήσει κάθε στιγμή. Εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα στον παιχνίδι, να βγάλουμε αυτά που κάνουμε στην προπόνηση και μέσα στον αγώνα, όπως και στο πρώτο παιχνίδι που τα πήγαμε αρκετά καλά κατά την άποψή μου. Έχουμε κίνητρο να βγούμε στο γήπεδο και να κάνουμε αυτό που θέλουμε».

Για το αν έχουν αυτοπεποίθηση οι παίκτες του για τη νίκη: «Η ψυχολογία των παικτών είναι σε καλή κατάσταση. Δουλέψαμε πολύ αυτό το διάστημα, ώστε να αφήσουμε πίσω μας τα άσχημα παιχνίδια. Οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύω σε αυτούς για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για το αν είναι σε καραντίνα ο Στέφανος Αθανασιάδης: «Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι παίκτης της ομάδας, είναι ο αρχηγός της ομάδας και έτσι θα παραμείνει».

Για τους παίκτες που έχουν εμπειρία από τα ιταλικά γήπεδα: ΅«Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να έχουν παίξει με την Φιορεντίνα και στην Ιταλία γενικότερα. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Όλοι οι παίκτες μου ξέρουν και την Φιορεντίνα και ποια ομάδα έχουν να αντιμετωπίσουν».

Για τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη: «Η ομάδα πρέπει πάντα να δίνει το 100%. Βέβαια κάποιες φορές όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα από ένα μεγάλο πρωτάθλημα τότε πάντα είσαι πιο συγκεντρωμένος και για αυτό παίζεις καλύτερα. Αυτό συμβαίνει πάντα σε όλους τους παίκτες και σε όλες τις ομάδες. Καλό θα ήταν να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι».