Πέντε χρόνια φυλακή στον Μελισσανίδη

22

Σε φυλάκιση πέντε χρόνων με αναστολή και εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ τη μέρα καταδικάστηκαν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Γιάννης Καρράς (είχαν κάποτε μαζί και την ΑΕΚ), για εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων, από τους οποίους το δημόσιο είχε μεγάλη ζημία. Η υπόθεση πάει 20 χρόνια πίσω…

Αναλυτικά το δημοσίευμα του directnews.gr που ΔΕΝ είναι πρωταπριλιάτικο :

Σε πέντε χρόνια φυλάκισης ο καθένας καταδικάστηκαν τη Δευτέρα, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Καρράς για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών(!!!) οι δύο επιχειρηματίες κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Η υπόθεση αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση των καυσίμων στην εσωτερική αγορά κατά το διάστημα 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Δ. Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Καρράς.

Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει στο παρελθόν να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για τις λαθρεμπορίες.

Όμως, αυτό δεν εμπόδισε το Δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματα, καθώς είχαν εκδοθεί 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ’ Τελωνείο Πειραιά.

Η παρούσα δικογραφία παρέμενε επί σειρά ετών “ανενεργής”, καθώς πτυχές της ίδιας υπόθεσης εκκρεμούσαν ενώπιον του  Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, το οποίο απήλλαξε τελικά την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου και ως εκ τούτου τα χρέη παραμένουν για τις επτά πράξεις.

Με τη διαπίστωση αυτή ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, κ. Μύτης, πρότεινε στην αγόρευσή του την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις δύο πράξεις λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Την πρόταση του Εισαγγελέα έκανε δεκτή η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Κουλούρη επιβάλοντας σε καθένα από τους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Έτσι, με βάση τη σημερινή καταδικαστική απόφαση, έγινε ένα πρώτο βήμα, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει τα βεβαιωμένα χρέη και πρόστιμα που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τους Δ. Μελισσανίδη και Γ. Καρρά έστω με καθυστέρηση 20 ετών.

  • Roulis Dimitriadis

    σωπα ρε τους επιβληθηκε ποινη τρομακτικη, και αλλοι για 500Ε τους κλεινουν μεσα, τα κοπροσκυλα τυπου μελισσανιδη καρρα μαρινακη (αληθεια τι κοινο εχουν και τρεις?) την γλυτωνουν, γαμω το μπουρδελο το κρατος που ζουμε οσο για εμας του υπολοιπους ας παμε να ψηφισουμε σαν ζωα που ειμαστε ξανα αυτά τα τελειωμένα κοπροσκυλα