Συμφώνησαν για ξένο, ίσως πάρουν Έλληνα

19

Μέσα σε μία εβδομάδα θα έχει επιλεγεί ο νέος αρχιδιαιτητής, ο οποίος θα είναι ξένος, αλλά μπορεί να είναι και… Έλληνας!

Αυτό είναι το συμπέρασμα από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, στο οποίο ήταν παρούσες 16 ομάδες, αφού δεν παρέστησαν η Ξάνθη και ο Ατρόμητος.

Η Σούπερ Λίγκα πήρε το ΟΚ από την ΕΠΟ να επιλέξει μόνη της τον αρχιδιαιτητή και η Λίγκα θα περιμένει αύριο τη λίστα που θα πάρει από την ΟΥΕΦΑ (μέλη επιτροπής διαιτησία της ΟΥΕΦΑ ή παρατηρητές αγώνων ΟΥΕΦΑ) και θα επιλέξει αυτόν, που θεωρεί καλύτερο. Στη συνέχεια θα διαπραγματευτεί μαζί του για το οικονομικό, με το μπάτζετ να είναι γύρω στις 200.000 ευρώ.

Όπως γράφει το contra.gr, αν στη λίστα δεν υπάρχει κάποιος που να κάνει… κλικ στην Λίγκα, τότε θα μπορεί να επιλέξει Έλληνα, με την προϋπόθεση, όμως, να συμφωνήσουν και οι 18 ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Γιατί δεν γίνεται αυτό από τώρα; Αυτό είναι κάτι που ούτε η Λίγκα μπορεί να απαντήσει!

Πάντως, το ενδεχόμενο να βρεθει κάποιος να ικανοποιεί τη Λίγκα ή να βρεθεί και να θεωρηθεί ακριβός, δεν είναι καθόλου απίθανο, οπότε θα έχει ενδιαφέρον, ποιος Έλληνας θα επιλεγεί σ΄ αυτή την περίπτωση.

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουλίου, καθώς τότε έχει δ.σ. η ΕΠΟ για να ορίσει αρχιδιαιτητή στη Λίγκα (δηλαδή, να επικυρώσει την απόφαση της Λίγκας), για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.