«Δεν έχω όραμα, έβαλα 400.000, ζητούμε 5 εκατ. ευρώ για τον Ηρακλή»

91

Ο Νίκος Καγιούλης ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι προσδοκά να βγάλει κέρδος από την πώληση της ΠΑΕ Ηρακλή, τόνισε ότι δεν μπορεί να δώσει όραμα και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ πωλείται έναντι 5 εκατομμυρίων ευρών. Ο Ελληνογερμανός μάνατζερ μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων είπε:

Για το στόχο του: «Είμαστε μια ομάδα που αναλάβαμε για να εγγυηθούμε το άμεσο μέλλον του Ηρακλή και να βρούμε μια μακροχρόνια λύση για να επέλθει η ηρεμία στην ομάδα. Δεν μπορώ να δώσω όραμα στον Ηρακλή, είμαι εδώ για να διεκπεραιώσω μια δουλειά ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος για το δώσει στον Ηρακλή».

Για το αν επιδιώκει κέρδος: «Φυσικά. Ο Ηρακλής είναι σε μεταβατικό στάδιο και θα συνεχίσω να τον στηρίζω μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος. Έχω βάλει 400.000 ευρώ οι οποίες αυξάνονται καθημερινώς. Το πόσα θα βγάλω εξαρτάται από το πόσο ικανός είμαι να κάνω ελκυστικό τον Ηρακλή για τον επόμενο αγοραστή και ανάλογα με την επένδυση που θα έχω κάνει σε βάθος διετίας, θα είναι και το ανάλογο κέρδος που πρέπει να έχει η εταιρία μου».

Για το αν στόχος του είναι μετά τη διετία να φέρει επενδυτή: «Είμαι ξεκάθαρος επενδύω δικά μου κεφάλαια στον Ηρακλή. Αν δεν υπήρχαμε εμείς, ο Ηρακλής δε θα έπαιζε Σούπερ Λιγκ. Αυτό το αποτρέψαμε, προσπαθούμε να τον στήσουμε όρθιο παρά τα προβλήματα που βρήκαμε και προσπαθούμε να δώσουμε οριστική λύση».

Για το πόσο χρόνο απαιτεί η εύρεση νέου επενδυτή και αν υπάρχει: «Δεν το ξέρω. Προσπάθειες και συζητήσεις γίνονται, μας δυσκολεύει και η υπάρχουσα κατάσταση με όλα αυτά που γίνονται στον Ηρακλή και οι υποψήφιοι αγοραστές είναι διστακτικοί. Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα, εκτός αν υπάρξει κάτι συγκεκριμένο. Τότε θα ενημερώσω τον κόσμο του Ηρακλή. Εχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και είναι δύσκολο να πείσουμε κάποιον να αναλάβει τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Για το αν είναι μπροστινός του Παπαθανασάκη: «Είμαι αυτόνομος άνθρωπος όπως και ο κ. Παπαθανασάκης. Είναι μια ιδιωτική συμφωνία που έχουμε κάνει οι δύο μας βάσει της πολιτικής της εταιρίας μου».

Για το αν αντέχει να σηκώσει το οικονομικό βάρος όσο παραμένει αυτή η κατάσταση: «Έχω αναλάβει να στηρίξω τον Ηρακλή και θα το κάνω για όσο χρειαστεί. Δεν είμαι Αμπράμοβιτς αλλά έχω ένα σχέδιο διετίας το οποίο μπορώ να ολοκληρώσω, βάσει των οικονομικών δεδομένων της ομάδας και πιστεύω ότι παρά το αρνητικό κλίμα θα τα καταφέρω».

Για την παραμονή του, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος δεν τον θέλει: «Εχω αναλάβει ένα έργο. Δεν έχω πρόβλημα να αποχωρήσω αύριο κιόλας, αρκεί να έρθει κάποιος και να συνεχίσει έστω αυτό που κάνουμε, και να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα που λέγεται “Ηρακλής”».

Για το αν μετάνιωσε για την εμπλοκή του στον Ηρακλή: «Όχι. Δεν είμαι άνθρωπος που θα τα παρατήσει στην πρώτη δυσκολία».

Για το αν φοβάται ότι ο Ηρακλής θα υποβιβαστεί και θα του «μείνει η ομάδα στα χέρια»: «Όχι, έχω τεράστια εμπιστοσύνη στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Έχουν αποδείξει στα ως τώρα δύσκολα παιχνίδια ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν με τη στήριξη του κόσμου. Μπορούμε να μιλήσουμε με οποιονδήποτε αγαπάει τον Ηρακλή, αρκεί να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τεχνικού τιμ. Μέχρι τέλους Δεκεμβρίου η ομάδα θα προπονείται στη Σουρωτή προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη ηρεμία».

Για το αν είναι πληρωμένη η ομάδα: «Στους παίκτες έχουν δοθεί μισθοί και ενοίκια Αυγούστου. Τώρα θα πληρωθούν και τον Σεπτέμβριο. Δεν έχει κατατεθεί δόση συμβολαίου. Οι περισσότεροι έχουν πληρωθεί μεσώ εκχωρήσεων της NOVA. Υπάρχει άνοιγμα στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ».