Η ΕΠΟ καλύπτει τον παραβάτη Σπάθα

15

Το βράδυ της Δευτέρας, στην τηλεοπτική εκπομπή Δίκη στον ΣΚΑΪ, επανήλθε στο φως της δημοσιότητας, το θέμα με τη λίστα που παρέδωσε η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή, με τους Έλληνες που έχουν πάρει βεβαιώσεις από τον ΟΠΑΠ, για κέρδη από το “Πάμε Στοίχημα”.

Σ΄ αυτή τη λίστα, υπάρχει και το όνομα του Ηλία Σπάθα, ο οποίος εμφανίζεται να έχει κερδίσει από το Στοίχημα 140.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για επίσημο έγγραφο, η ΕΠΟ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Ο στοιχηματισμός εκ μέρους των διαιτητών απαγορεύεται από την ΦΙΦΑ!

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΦΙΦΑ:

“Απαγορεύεται στους αξιωματούχους να λαμβάνουν μέρος είτε άμεσα ή έμμεσα, σε στοιχηματισμούς, πονταρίσματα, κληρώσεις και συναφή γεγονότα ή συναλλαγές που συνδέονται με ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τους απαγορεύεται να έχουν μερίδια, είτε ενεργητικά ή παθητικά, σε εταιρίες, επιχειρήσεις, οργανισμούς, κλπ, που προωθούν, μεσολαβούν, διακανονίζουν ή διεξάγουν τέτοια γεγονότα ή συναλλαγές”.

Είναι σαφές ότι η Ηλίας Σπάθας έχει παραβεί στον κώδικα συμπεριφοράς της ΦΙΦΑ, στοιχηματίζοντας και μάλιστα κερδίζοντας τέτοια ποσά, και σ΄ αυτή την περίπτωση, η ΕΠΟ, αν λειτουργούσε σωστά, θα είχε την υποχρέωση να επισημάνει την παράβαση του Σπάθα και φυσικά να ενημερώσει και την ΦΙΦΑ, καθώς ο Σπάθας είναι και διεθνής διαιτητής.

Η ΕΠΟ στη δική του περίπτωση, προτίμησε να τον καλύψει δια της σιωπής της.

Η ΦΙΦΑ απαγορεύει σε όλους, όσοι έχουν αξιώματα στο ποδόσφαιρο να παίζουν στοίχημα και γενικώς να τζογάρουν, διότι αυτό τους καθιστά ευάλωτους.

 
  • George Dimitrakopoulos

    Μα είναι λογικό οποιαδήποτε τιμωρία στον Σπάθα παρά τα όποια αίσχη του ανοίγει τους ασκούς του αιόλου και ειδοποιεί τις υπόλοιπες σφυρίχτρες πως δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο συνεχώς προστατευόμενοι.