Κορυφαίοι δρομείς στον Ημιμαραθώνιο!

47

Σπουδαία ονόματα των μεγάλων αποστάσεων συγκαταλέγονται ανάμεσα στους περισσότερους από 21.500 δρομείς από 61 χώρες που θα βρεθούν στην εκκίνηση του Protergia 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

 

Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. (θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου, στις 18:45, από το Λιμάνι), στην κατηγορία ανδρών, ξεχωρίζει η παρουσία του θριαμβευτή του 2013 και 2ου στην περσινή διοργάνωση, Μιχάλη Παρμάκη, ο οποίος επιστρέφει σε ρόλο πρωταγωνιστή μετά από μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του.

Εκτός από τον πρωταθλητή του διοργανωτή Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, τη νίκη θα διεκδικήσουν πολλοί κορυφαίοι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων, όπως είναι οι Γεράσιμος Γρίβας και Γιάννης Ζερβάκης που θα τρέξουν με την Εθνική Ενόπλων, ο Κώστας Παλάντζας, ο Γιάννης Κρέκας, ο Γιώργος Μίνος, ο Γιώργος Μπουντούλης, ο Χρήστος Βλαχάκης, ο Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Νίκος Πούλιος και ο Μιχάλης Γκούσης.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον υπόσχεται ο αντίστοιχος αγώνας των γυναικών, όπου ξεχωρίζει η συμμετοχή της Ράνιας Ρεμπούλη και μαζί της στην εκκίνηση θα βρεθούν μεταξύ άλλων η περσινή νικήτρια Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, η Παναγιώτα Βλαχάκη, η Βασιλική Καραγεωργάκη, η Ευαγγελία Νίκου, η Αγγελική Φωκά, η Ελένη Παπαδοπούλου και η Ειρήνη Μιχαλά.

Ισχυρός ανταγωνισμός αναμένεται και στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (ώρα εκκίνησης 21:15, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), όπου στους άνδρες έχει δηλώσει συμμετοχή ο νικητής του περσινού αγώνα αλλά και του 2012, Μάριος Αποστολίδης, καθώς και οι Γιώργος Δρόσος, Παύλος Αποστολίδης, Ιάσων Ιωαννίδης, Θανάσης Παγουνάδης, Πασχάλης Τερζής, ενώ στις γυναίκες θα είναι παρούσα η θριαμβεύτρια του 2013 και 2014 Μαργαρίτα Ντίνα, καθώς και οι Ζωή Ανδρικοπούλου, Δήμητρα Ιορδανίδου, Βασιλεία Κωνσταντινοπούλου.

 

 

Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, το πρόγραμμά της οποίας αναμεταδίδεται και σε live streaming από τον δικτυακό τόπο http://webtv.ert.gr/ert3/.