Μπελιμπασάκη και Φέρρα ετοιμάζονται για Κύπρο

49

Για την Κύπρο θα αναχωρήσει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου το γκρουπ του Κώστα Ηλία. Οι πρωταθλήτριες  Μαρία Μπελιμπασάκη και Ανδριάνα Φέρρα, ο έφηβος  Αρης Δρίτσας, η νεάνιδα Βασιλική Ταχταρά και ο παίδας Ανδρέας Πανταζής, θα προετοιμαστούν στη Λευκωσία έως τις 8 Δεκεμβρίου .

«Θα κάνουμε έναν πρώτο κύκλο προετοιμασίας στην Κύπρο και τον Γενάρη με τα δύο κορίτσια (σ.σ Μπελιμπασάκη, Φέρρα) θα αναχωρήσουμε για τη Νότιο Αφρική για το δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας», είπε ο έμπειρος προπονητής και συμπλήρωσε: «Η Μπελιμπασάκη έχει ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία της, ύστερα από την επέμβαση στο πόδι. Θα κάνει κάποιους αγώνες στη χειμερινή περίοδο, ωστόσο ακόμη κι αν πιάσει το όριο στα 60 μ. για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα συμμετάσχει μόνο αν είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία».

Για την Ανδριάνα Φέρρα η χειμερινή περίοδος θα είναι η ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται στο νέο της πλέον αγώνισμα, τα 400 μέτρα. «Από φέτος θα ασχοληθεί μόνο με τα 400 μ., αγώνισμα το οποίο έκανε με καλά αποτελέσματα και στο παρελθόν. Θα πάρει μέρος στον κλειστό, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε που βρίσκεται. Οι ενδείξεις που λαμβάνω από την προπόνηση είναι πολύ καλές. Θεωρώ πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να παρουσιάσει καλή εικόνα. Ωστόσο μετά τους αγώνες του χειμώνα θα μπορώ με μεγαλύτερη σιγουριά να εκτιμήσω τις δυνατότητες που υπάρχουν».
Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων θα διεκδικήσουν ο Αρης Δρίτσας στα 400 μ. εμπ. και η Βασιλική Ταχταρά στο τριπλούν, ενώ ο Παίδας της ομάδας, θέλει το καλοκαίρι να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, στο τριπλούν. «Πρόκειται για παιδιά με δυνατότητες. Νομίζω πως μπορούν να βρεθούν στις διοργανώσεις της κατηγορίας τους. Ολοι τους θα πάρουν μέρος και στους αγώνες του κλειστού», είπε.