Έκανε ένσταση για το πέναλτι

15

Πολλά λάθη έγιναν αυτό το διήμερο από τους διαιτητές στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτός που διαμόρφωσε ξεκάθαρα αποτέλεσμα, ήταν ο Ρώσος Καράσεφ, στο παιχνίδι Σάλκε – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-3. Ο… αθεόφοβος έδωσε πέναλτι υπέρ της Σάλκε στο 92′, ενώ η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του αμυνόμενου κι όχι στο χέρι…

Οι Πορτογάλοι, που με το πέναλτι αυτό έχασαν το παιχνίδι, κατέθεσαν ένσταση στην ΟΥΕΦΑ ζητώντας να επαναληφθεί ο αγώνες, καθώς η αλλοίωση αποτελέσματος είναι προφανής ή στην χειρότερη περίπτωση, να εισπράξουν το πριν της ισοπαλίας από την ΟΥΕΦΑ, το οποίο είναι 500.000 ευρώ!

Η σχετική είδηση φιλοξενείται και στην ιστοσελίδα της Σάλκε.

Σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο, η ΟΥΕΦΑ ασχολήθηκε ήδη με την ένσταση των Πορτογάλων, και ζήτησε από την Σάλκε να καταθέσει εγγράφως την θέση της!

Πάντως, οι πιθανότητες να δικαιωθούν οι Πορτογάλοι είναι ελάχιστες, άλλωστε ο ίδιος ο Πλατινί δήλωσε με αφορμή αυτό το πέναλτι, πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο γίνονται λάθη…

“To σύστημα με τους διαιτητές της πλάγιας γραμμής δεν είναι τέλειο, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, αλλά είναι καλό. Η εφαρμογή του βίντεο, θα είναι το τέλος του ποδοσφαίρου” δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ.