Ήταν απλά ένα… κάζο

25

Ο Λουίς Φαν Χάαλ ξεκίνησε με το… αριστερό στο Ολντ Τράφορντ και ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του θα έβλεπε ότι στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχασε εντός έδρας από την Σουόνσι!

«Είναι απογοητευτικό που χάσαμε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, γιατί δεν φτάσαμε στο επίπεδο που μπορούμε. Δεν παίξαμε σαν ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν νευρικοί και κάναμε κακές επιλογές. Στο δεύτερο ημίχρονο ποτέ δεν παίξαμε ως ομάδα. Είμαι υπεύθυνος γιατί πρέπει να παίζεις με μια δομή και εμείς δεν το κάναμε και είναι κρίμα», είπε ο Ολλανδός, μετά την σημερινή ήττα αλλά δεν δείχνει να ανησυχεί, και πιστεύει ότι με τον χρόνο η Γιουνάιτεντ θα συνηθίσει τις αλλαγές του και θα γίνει η παλιά Γιουνάιτεντ, πριν της αλλάξει τα φώτα ο Μόγιες.

Ο Φαν Χάαλ έχει αλλάξει αρκετά πράγματα στο Μάντσεστερ και περιμένει αποτέλεσμα.

1. Άλλαξε το σύστημα. Η Γιουνάιτεντ θα παίζει πλέον 3-5-2, όπως και η Ολλανδία στο Μουντιάλ. Το 4-4-2 μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

2. Με εισήγηση του Φαν Χάαλ τοποθετήθηκε ένα σύστημα με κάμερες στο γήπεδο και στο προπονητικό κέντρο, με το οποίο ο Φαν Χάαλ και οι συνεργάτες του θα μπορούν να ελέγχουν και να αξιολογούν την τακτική συμπεριφορά κάθε παίκτη ξεχωριστά.

3. Στο προπονητικό κέντρο, ο Φαν Χάαλ έδωσε εντολή κι έγιναν τρία νέα γήπεδα ποδοσφαίρου, καθώς αυτά που υπήρχαν, τα βρήκε ότι είναι εκτεθειμένα στους ανέμους. Στα δύο από τα νέα γήπεδα, τοποθετήθηκε χορτάρι ακριβώς ίδιο με του Ολντ Τράφορντ.

4. Στην αίθουσα φαγητού τα τραπέζια αντικαταστάθηκαν από ροτόντες. Ο Φαν Χάαλ πιστεύει ότι έτσι οι παίκτες του θα μιλούν μεταξύ τους, ακόμη και στο πρωϊνό και θα έχουν καλύτερη επικοινωνία.

5. Σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας είναι υποχρεωτική η συνεννόηση στα αγγλικά, για όλους. Έτσι, ο Ολλανδός πιστεύει ότι ενισχύεται το ομαδικό πνεύμα…

Όλα αυτά, δεν είχαν αποτέλεσμα σήμερα, αλλά… υπάρχει χρόνος!