Απίστευτο «ξέσπασμα» Μπερμπάτοφ

Συνέντευξη- ποταμό παραχώρησε ο πρώην, μεταξύ άλλων και του ΠΑΟΚ, επιθετικός, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Ο Βούλγαρος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αφού αποθέωσε τον… εαυτό του εξαπέλυσε «επίθεση» κατά των δημοσιογράφων που του ασκούσαν κριτική, για τον τρόπο που αγωνίζονταν στην Αγγλία.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

«Δεν το είχα συνειδητοποιήσει στην αρχή, αλλά ήταν πραγματικά σημαντικό για μένα να κάνω κάτι το διαφορετικό. Αν με έβλεπες, δεν θα κοιμόσουν ούτε θα έκλεινες την τηλεόραση. Μπορεί να ήταν μια μικρή κίνηση, μια λεπτομέρεια, το πώς θα κοντρόλαρα ή θα άγγιζα την μπάλα. Ήθελα να λέει ο κόσμος ”ω, θέλω να το προσπαθήσω αυτό”. Μετά έβλεπες ότι δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαινόταν. Είχα τον τρόπο μου να βλέπω το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί ο καθένας να το βλέπει με τον ίδιο τρόπο. Εννοείται πως δεν μπορείς να παίζεις με 11 καλλιτέχνες στο γήπεδο. Δεν μπορεί να γίνει, δεν χρειάζεσαι 11 σαν εμένα».

Ακόμα αναφέρθηκε στους καλύτερους συμπαίκτες που είχε όσο βρισκόταν στην ενεργό δράση. «Ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Ρόμπι Κιν. Ακόμη κι αν δεν μιλάγαμε πολύ εκτός γηπέδου, υπήρχε σεβασμός για όσα έκαναν μέσα στο γήπεδο. Έβλεπε ο καθένας τι κάνει ο άλλος και βοηθούνταν να γίνει καλύτερος ο ίδιος. Στη Λεβερκούζεν είχα έναν συμπαίκτη που λεγόταν Φράνκα. Σκοράραμε μαζί πολλά γκολ. Μια σεζόν διαλύσαμε την Μπάγερν με 4-1, με δύο γκολ ο καθένας. Έξω απ΄ το γήπεδο δεν λέγαμε λέξη, επειδή δεν μιλούσε αγγλικά ή γερμανικά, αλλά όταν μπαίναμε σε αυτό ήταν λες και κοιμόμασταν μαζί».

Για την κριτική που του ασκούσαν οι δημοσιογράφοι:

«Υπάρχουν τώρα 6-7 ποδοσφαιριστές τοπ επιπέδου, που τρέχουν λιγότερο απ΄ όσο έτρεχα εγώ. Αλλά όταν επισημαίνεις κάτι, αυτό μένει, ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και προσπαθούν να φανούν έξυπνοι. Μπορούν να πάνε να γα@@@ούν. Τσέκαρα τα στατιστικά μου και έκανα 10-11 χλμ. σε κάθε παιχνίδι».