Αυτοκτόνησε με Κάτσε η Αλβανία!

Σοκ για τους Αλβανούς, που έχασαν από την Σερβία στο Ελμπασάν με 2-0 και πέρα από το πληγωμένο γόητρο, πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο να χάσουν τη θέση που οδηγεί απευθείας στα τελικά του Euro της Γαλλίας και να οδηγηθούν σε αγώνα μπαράζ για να προκριθούν!

Μετά απ΄ αυτή την ήττα, η Αλβανία θέλει μόνο νίκη στην Αρμενία στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί ως 2η, καθώς η Δανία, που έχασε με 1-0 από την Πορτογαλία, ολοκλήρωσε τους αγώνες της, με 12 βαθμούς, έναντι 11 βαθμών της Αλβανίας και καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Δανία και Αλβανία έχουν δύο ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια, η Δανία έχει 8-5 γκολ και η Αλβανία 7-5. Αυτό σημαίνει ότι στην ισοπαλία ευνοούνται οι Δανοί, και οι Αλβανοί πρέπει να κερδίσουν στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Στην κατάμεστη “Ελμπασάν Αρένα”, οι Σέρβοι, αν και αδιάφοροι βαθμολογικά, ήταν καλύτεροι, τους ακυρώθηκε γκολ του Λιάγιτς στο 37′ ως επιθετικό φάουλ, αλλά χτύπησαν τους Αλβανούς στις καθυστερήσεις και τους στέρησαν έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

Στο 91′ 0 Κολάροφ έκανε το 0-1 “παγώνοντας” το “Ελμπασάν Αρένα” και στο 93′ ο Λιάγιτς έδωσε τη χαριστιτική βολή στους Αλβανούς. Στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε για την Αλβανία και ο Εργκούς Κάτσε, που στο 46′ πήρε τη θέση του Λίλα, του ΠΑΣ Γιάννενα.

Παρά τις ανησυχίες, το παιχνίδι κύλλησε ομαλά, με εξαίρεση τις ιαχές “UCK, UCK” των Αλβανών και τα σφυρίγματα στον Εθνικό Ύμνο της Σερβίας, στην ανάκρουση του οποίου, οι Κοσοβάροι που βρέθηκαν μαζικά στο γήπεδο, γύρισαν την πλάτη τους.

Σε μια ωραία πρωτοβουλία, σε ένα προστατευμένο μέρος της κερκίδας κάθισαν μαζί Αλβανοί και Σέρβοι, παρακολουθώντας το παιχνίδι και στέλνοντας ένα μήνυμα φιλίας, που έχουν ανάγκη οι δύο χώρες.

studenti