Γήπεδο, εποχής… Μουσολίνι

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ

Οι Ιταλοί δεν φημίζονται για τα σύγχρονα γήπεδά τους, καθως αυτά είναι λίγα… Τα περισσότερα είναι παλιού τύπου γήπεδα, που έχει αφήσει πάνω τους τα σημάδια τους ο χρόνος και ένα απ΄ αυτά είναι και ο Αρτέμιο Φράνκι της Φλωρεντίας!

Το γήπεδο που θα γίνει το σημερινό παιχνίδι δεν θυμίζει σε τίποτα σύγχρονα ευρωπαϊκά γήπεδα. Είναι ένα παμπάλαιο γήπεδο, με εμφανή τα σημάδια του χρόνου πάνω του, το οποίο είναι δημοτικό, βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στην πόλη, και με τις “ενέσεις” προσπαθούν οι Βιόλα να το διατηρούν σε κατάσταση ικανοποιητική για να γίνονται σ΄ αυτό εγχώριοι και ευρωπαϊκοί αγώνες.

artemio

Είναι ένα γήπεδο που χτίστηκε το 1931(!), είναι δηλαδή 83 ετών και παρά τις παρεμβάσεις, που έχουν γίνει, είναι ένα παλιό γήπεδο. Η τελευταία παρέμβαση ήταν η ανακατασκευή του για τις ανάγκες του Μουντιάλ του 1990.

Είναι ένα γήπεδο με σκέπαστρο μόνο στην μία κεντρική κερκίδα, εξωτερικά μοιάζει με… ερρείπιο, οι εσωτερικοί χώροι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, η αίθουσα τύπου είναι απαράδεκτη γι΄ αυτό το επίπεδο, ο χώρος της μπουτίκ, ένας μικρός χώρος, που δεν αρμόζει σε ομάδα αυτού του επιπέδου…

Το καλό είναι πως ο χορτοτάπητας είναι εξαιρετικός, αν και σήμερα αναμένουν πολύ βροχή οι Ιταλοί, που φοβούνται μήπως αυτό επηρεάσει την κατάσταση του γηπέδου…