Για την Μπαρτσελόνα φταίει η διαιτησία!

Η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο πρώτο clasico της σεζόν και έχασε, μάλλον εύκολα, από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου (3-1).

Και ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να βρεθεί φταίχτης εκτός ομάδας και προφανώς ο διαιτητής. Οι διαμαρτυρίες των Καταλανών έχουν να κάνουν με το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Ρεάλ (και με το οποίο έγινε το 1-2), αν και βέβαια το βίντεο δεν τους δικαιώνει, καθώς ξεκάθαρα ο Λανγκλέ τραβάει από τη φανέλα τον Σέρχιο Ράμος, ενώ στην ίδια φάση, αμυντικός της Μπαρτσελόνα κάνει το ίδιο στον Κασεμίρο.

Μεγαλύτερο μέρος της κριτικής εστιάζεται στην απόφαση του ρέφερι να καταλογίσει πέναλτι σε τράβηγμα του Λανγκλέ στον Σέρχιο Ράμος, καθώς ο Κούμαν και οι παίκτες του θεωρούν πως ανάλογες φάσεις γίνονται πάρα πολλές σε κάθε αγώνα και δεν είναι δυνατόν σε μια απλή επαφή να καταλογίζεται παράβαση και μάλιστα η «εσχάτη των ποινών».

Μετά τον αγώνα, ο Ολλανδός τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Μουνουέρα, την ώρα που του έδινε το χέρι για την καθιερωμένη χειραψία. «Γιατί; Είδες τον αγώνα με τη Χετάφε την περασμένη εβδομάδα; Το VAR είναι πάντα εναντίον μας», του είπε.

Ενώ συνέχισε τα ίδια και στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν καταλαβαίνω το VAR. Αυτά τα τραβήγματα συμβαίνουν πάντα στην περιοχή. Δεν έχουμε ευνοηθεί ούτε σε μια φάση σε πέντε παιχνίδια. Δεν άξιζε να χάσουμε κατ΄ αυτόν τον τρόπο».