Δεν ανησυχούν στην Μπενφίκα

41

Ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, υποστήριξε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνδέουν τους “αετούς” με τις κατηγορίες για το σκάνδαλο “E-Toupeira” κι εμφανίστηκε σίγουρος για την αθώωση.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της Μπενφίκα για την υπόθεση “E-Toupeira”, κάτι που μπορεί να επιφέρει αποκλεισμό από τις διοργανώσεις μέχρι και για τρία έτη. Η αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση που περιλαμβάνει τα εγκλήματα της διαφθοράς, δωροδοκίας, πλαστογράφησης κλπ.
Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τον πρόεδρο των “αετών”, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, να παραθέσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνδέουν τους “αετούς” με τις κατηγορίες για το σκάνδαλο “E-Toupeira” κι εμφανίστηκε σίγουρος για την αθώωση της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

“Όπως αναμενόταν δεν υπάρχει καμία ένδειξη – απόδειξη που να συνδέει την ομάδα με τέτοιες κατηγορίες. Δεν υφίσταται κανένα στοιχείο ή πειστήριο ότι η Μπενφίκα παρανόμησε και πως θα πρέπει να τιμωρηθεί. Είμαστε σίγουροι πως θα αθωωθούμε μέσω των αρμοδίων οργάνων και θα δικαιωθεί και ο κόσμος μας. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι, θα ερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίον μας ενέπλεξαν σε αυτήν την υπόθεση. Είμαι σίγουρος για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, οι αποφάσεις της θα καθαρίσουν το όνομα και την τιμή της Μπενφίκα”, υποστήριξε ο Βιέιρα.