Εδώ, μόνο Ντιέγκο! (Pics)

32

Ότι και να πεις για τη Νάπολι και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, είναι λίγο. Μπορεί να έχει περισσότερο από δύο δεκαετίες, που έφυγε από την Καμπανία, αλλά ο Μαραντόνα, λατρεύεται ακόμη σαν Θεός στην πόλη του.

Στη σημερινή Νάπολι, το αστέρι είναι ο Γκονζάλο Ιγκουαίν. Ακόμη κι αν ρωτήσεις πιτσιρικάδες, που δεν πρόλαβαν τον Μαραντόνα, δεν το σκέφτονται.

“Ιγκουαίν ή Μαραντόνα; Φυσικά Μαραντόνα, είναι ερωτηση αυτή;” ήταν η απάντηση που πήραμε!

diego2

Δεν υπάρχει περίπτωση, να κυκλοφορήσεις στο κέντρο της Νάπολι, και να μη δεις φωτογραφίες του. Δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσεις πλανόδιους πωλητές στους δρόμους της Νάπολι και να μην πουλούν την ρέπλικα της παλιάς φανέλας της Νάπολι, με το όνομά του πίσω.

Ο Μαραντόνα είναι ο άνθρωπος που βοήθησε τη Νάπολι να μπει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ιταλίας και να σπάσει το κατεστημένο της Γιουβέντους. Οι Ναπολιτάνοι, άλλωστε, αυτούς μισούν περισσότερο και βρήκαμε φωτογραφία στην Via Roma, τον κεντρικό δρόμο της Νάπολι, με τον Μαραντόνα να κρατά ένα χαρτί που γράφει “Γιουβεντίνε, π… γιέ”.

diego4

Όπου κι αν πας στη Νάπολι, ο θρύλος του Μαραντόνα πλανάται και ακόμη κι οι συγκρίσεις με τον Μέσι είναι αναπόφευκτες. Για τον Ναπολιτάνους, ο σημερινός σταρ της Αργεντινής, είναι απλά για να γιαλίζει τα παπούτσια του δικού τους Θεού.

diego3