Ελκυστική νύφη η Λιντς!

Αφού άλωσε την Αούστρια Σάλτσμπουργκ και την μετέτρεψε σε Red Bull Σάλτσμπουργκ, αφού άλλωσε και το γερμανικό ποδόσφαιρο εμφανίζοντας την RB Λειψίας στην 2η Εθνική κι απ΄ ότι φαίνεται θα την ανεβάσει στην Μπουντεσλίγκα αργά ή γρήγορα, αφού πάτησε πόδι και στις ΗΠΑ με την Red Bull Νέας Υόρκης, αλλά και στη Βραζιλία, αποκτώντας την ομάδα της Μπραζίλια, τώρα η Ντίτριχ Μάτεσιτς έβαλε στο μάτι και το αγγλικό ποδόσφαιρο!

Ο ιδρυτής της Red Bull, θέλει να μπει και στο αγγλικό ποδόσφαιρο και είδε μια ωραία ευκαιρία στην Λιντς Γιουνάιτεντ. Μια παραδοσιακή δύναμη της χώρας, που τώρα παίζει στην 2η κατηγορία, οπότε μπορεί να την πάρει σε ελκυστική τιμή.

Οι πρώτες συζητήσεις με τον Ιταλό ιδιοκτήτη της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο, δεν καρποφόρησαν.

Ο Τσελίνο επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που θέλουν την Red Bull να συζητά μαζί του για την Λινς, όμως ο Ιταλός τόνισε ότι τον ενδιαφέρει μια επένδυση στην ομάδα, χωρίς να παραχωρήσει ο ίδιος τον έλεγχο του πλειοψηφικού πακέτου.

Κάτι τέτοιο δεν είναι στις πρακτικές της Red Bull, πάντως, καθώς ο Μάτεσιτς θέλει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε όποια ομάδα αγοράζει και δεν θέλει άλλους στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ, το τίμημα που ζητήθηκε από τον Τσελίνο για να πουλήσει την Λιντς ήταν 50 εκατομμύρια ευρώ, ποσό αποτρεπτικό για τον Μάτεσιτς.

Η Red Bull προσπαθεί να ενισχύει το brand της μέσω του αθλητισμού, και εκτός από την Formula 1 και τα extrem sports, επενδύει πλέον και στο ποδόσφαιρο.

Στην Αυστρία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις η αγορά της Αούστρια Σάλτσμπουργκ, στην οποία άλλαξε όνομα και χρώματα, με αποτέλεσμα οι παραδοσιακοί οπαδοί της3 ομάδας, να την ξαναδημιουργήσουν από την αρχή και να την ακολουθούν στην Γ΄ Εθνική, όπου αγωνίζεται σήμερα.

Στην Γερμανία, γίνεται συνεχώς μεγάλος θόρυβος με την RB Λειψίας, η οποία είναι η πιο μισητή ομάδα για τους Γερμανούς οπαδούς, αλλά και για πολλές επαγγελματικές ομάδες, που δεν συμφωνούν με τον τρόπο, που αναρριχάται η ομάδα στις υψηλές κατηγορίες.