Επεισόδια και τραυματισμός στην κηδεία του Μαραντόνα

O κόσμος στο Μπουένος Άιρες ξεχύθηκε μαζικά στους δρόμους θέλοντας να συμμετέχει στο λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα, για να αποχαιρετήσει όπως άρμοζε σε έναν θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών το απόγευμα της Τετάρτης.

Το γεγονός αυτό ήταν άκρως συγκινητικό, αν αναλογιστεί κανείς πόσους ανθρώπους επηρέασε με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες ο Ντιέγκο την εποχή που μεσουρανούσε, ωστόσο έφερε και κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών δυνάμεων (με τον κόσμο να αγανακτεί επειδή δεν μπορούσαν όλοι να φτάσουν στο φέρετρο πριν αναχωρούσε για την ταφή του Ντιεγκίτο), με την Clarin να αναφέρει πως υπήρχαν δεκάδες τραυματίες από τις συμπλοκές, μεταξύ των οποίων και 11 αστυνομικοί.

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο μέσο υπάρχει ένα ακόμα πιο δυσάρεστο περιστατικό και αυτό αφορά τον σοβαρό τραυματισμού ενός καμεραμάν του τηλεοπτικού δικτύου Canal9 , ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι, χωρίς να έχει εντοπιστεί προς το παρόν το άτομο που ευθύνεται για τον τραυματισμό του.