Η τρέλα δεν πάει στα βουνά – Έκαναν Σ.Φ. Διαιτητών!

Αυτό είναι πραγματικά από τα… άγραφα! Στην Γερμανία βρέθηκαν κάποιοι ποδοσφαιρόφιλοι, οι οποίοι ίδρυσαν τον πρώτο Σύνδεσμο Φίλων Διαιτητών και πηγαίνουυν στα γήπεδα για να αποθεώνουν τους διαιτητές!

Πρόκειται για τον σύνδεσμο “Brigade Hartmut Strampe”, που πήρε το όνομά του από τον πρώην διαιτητή Χάρτμουντ Στράμπε, ο οποίος έχει το ρεκόρ καρτών στην Μπουντεσλίγκα. Σε ένα παιχνίδι το 2001 έβγαλε 10 κίτρινες και 3 κόκκινες κάρτες.

“Είμαστε πραγματικοί φίλαθλοι και είμαστε υπέρ της δικαιοσύνης”, δήλωσε εκπρόσωπος του Συνδέσμου, που αριθμεί ήδη 20 μέλη, ενώ στη σελίδα του στο facebook έχει ήδη 1.700 φίλους (δείτε εδώ).

Ο Σύνδεσμος εδρεύει στο Βερολίνο και δίνει το παρόν σε αγώνες της Χέρτα, αλλά και τοπικών πρωταθλημάτων.

sfd1

Στο παιχνίδι Χέρτα – Στουτγάρδη τα μέλη του Συνδέσμου φώναζαν ρυθμικά το όνομα του διαιτητή, προκαλώντας γέλιο στο υπόλοιπο γήπεδο, ενώ στην κερκίδα πηγαίνουν με τα κιτρινόμαυρα κασκόλ του Συνδέσμου και με σημαιάκια βοηθού διαιτητή στα χέρια!

sfd4

Ο λόγος; “Όταν τα ανεμίζεις γρήγορα, φαίνονται σαν καπνογόνα”, όπως εξήγησε μέλος του Συνδέσμου.

sfd3

Ο Σύνδεσμος έχει κάνει τα δικά του πανό (“Αυτός έχει ήδη κίτρινη” γράφει το ένα!) και φυσικά ζουν για να βλέπουν τους διαιτητές να κάνουν δηλώσεις στην τηλεόραση και να τους αποθεώνουν.

SFD2

Φυσικά έχουν και τα δικά τους συνθήματα, που είναι βέβαια υπέρ των διαιτητών. “Διαιτητή, ξέρουμε που ήταν το αυτοκίνητό σου. Τώρα είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ” είναι ένα από τα τραγούδια τους, παραφράζοντας ένα σύνθημα οπαδών ομάδων, οι οποίοι δηλώνουν ότι ξέρουν που είναι το αυτοκίνητο του διαιτητή, όχι όμως για να του βάλουν βενζίνη, αλλά για να το διαλύσουν.

Πάρτε μια γεύση από κερκίδα!

Κι από την αποθέωση του διαιτητή (“Ρίχαρντ Χέμπελ, είσαι ο καλύτερος”) σε ένα ερασιτεχνικό παιχνίδι!