Θα αγόραζε από έναν… πλούσιο

17

Πριν από αρκετές εβδομάδες κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Άρνεσεν έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Άντραζ Σποράρ, τον Σλοβένο σέντερ φορ της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, που ήταν πρώτος σκόρερ στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Τελικώς, ο νεαρός Σλοβένος φορ πήρε μεταγραφή στην Βασιλεία, στην οποία ανήκει από σήμερα, με τους Ελβετούς να πληρώνουν 3 εκατομμύρια ευρώ.

Το ενδιαφέρον είναι πως η Ολίμπια Λιουμπλιάνας, μετά από πολλά χρόνια ποδοσφαιρικής ανυποληψίας, ετοιμάζεται για το άλμα της, καθώς έχει περάσει πλέον στα χέρια του Αμερικανο-Σέρβου επιχειρηματία, Μίλαν Μάνταριτς.

Ο 77χρονος επιχειρηματίας, που στο παρελθόν είχε στην κατοχή του τις Σαρλερουά, Νις, Πόρτσμουθ, Λέστερ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ, αγόρασε την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, αποφασίζοντας να επενδύσει στα…. πάτρια εδάφη.

Ο Μάνταριτς είναι σερβικής καταγωγής, γεννήθηκε προπολεμικά στην πόλη Γκόσπιτς, που σήμερα ανήκει στην Κροατία, και μεγάλωσε στο Νόβισαντ.

Με την εμπλοκή του στην Ολίμπια, η ομάδα της σλοβένικης πρωτεύουσας είναι πλέον 1η στη βαθμολογία, διεκδικώντας το πρωτάθλημα και τα σκήπτρα από την Μάριμπορ.