Ιστορίες… αγγλικής τρέλας

17

H Αγγλία είναι η τελευταία χώρα στην οποία θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο! Ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας, που πριν τέσσερα χρόνια έπαιζε στην Πρέμιερ Λιγκ την έχει διαλύσει, και οι οπαδοί τον κατηγορούν ότι βάζει τα χρήματα της ομάδας στην τσέπη του, έχοντας και στοιχεία…

Πρόκειται για την Μπλάκμπουλ, την ομάδα που το καλοκαίρι του 2010 ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ και σήμερα, 9 μέρες πριν ξεκινήσει η Τσάμπιονσιπ δεν έχει ούτε παίκτες, ούτε προπονητή για να κατέβει στο πρωτάθλημα!

Υπεύθυνος για την διάλυση της Μπλάκμπουλ είναι ο ιδιοκτήτης της, Όουεν Όιστον, ο οποίος τύποις δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του, διότι έχει καταδικαστεί για βιασμό και στη θέση του έχει αφήσει τον γιό του, Καρλ Όιστον.

Το 2010, με την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, η Μπλάκμπουλ είχε έσοδα 145 εκατομμύρια ευρώ, αλλά απ΄ αυτά ελάχιστα επενδύθηκαν στην ομάδα. Τα 19 εκατομμύρια ευρώ λογίστηκαν ως… μισθός του Όιστον (!), αλλά άλλα 30 εκατομμύρια δόθηκαν ως… δάνειο, στην εταιρία ακινήτων, που έχει στην κατοχή του ο Όιστον.

Οι οπαδοί θεωρούν ότι οι Όιστον βλέπουν την Μπλάκμπουλ ως μία αγελάδα, που την αρμέγουν!

Σήμερα η ομάδα είναι σε αποσύνθεση. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ισπανία ακυρώθηκε, η ομάδα έμεινε μόνο με 13 παίκτες, εκ των οποίων οι 2 δεν κατεβαίνουν στις προπονήσεις κι έμειναν μόλις 11 (εκ των οποίων κανείς δεν είναι τερματοφύλακας), ενώ η προπόνηση γίνεται σε ένα γήπεδο χωρίς αποδυτήρια, οι παίκτες αλλάζουν σε κοντέιντερ, πλένουν μόνοι τους τα ρούχα αφού δεν έχει φροντιστή, και φέρνουν ακόμη και νερό από το σπίτι τους.

Πρόεδρος της ομάδας είναι ένας Λετονός επιχειρηματίας, ο οποίος έχει το 20% των μετοχών και με επιστολή του στους ιδιοκτήτες, τους ζήτησε να αφήσουν τα έσοδα της ομάδας στο ταμείο για να μπορέσει να συντηρηθεί η ομάδα.

Οι Όιστον απάντησαν με οχτασέλιδη επιστολή στην οποία τονίζουν ότι κάνουν ότι είναι δυνατόν για την οικονομική ευμάρεια της ομάδας…

Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ελλάδα…