Κυνηγάει τον… Θεοδωρίδη ο Ολυμπιακός

112

Τον γιο του Αντιπροέδρου του Ολυμπιακού κυνηγάνε τα φιλικά προς τον Ολυμπιακό ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν άρθρο των Times και κατηγορούν τον Θεοδωρίδη και την FIFA για δωροδοκία για την διεξαγωγή του Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Οι «Times» αποκάλυψαν ένα σκάνδαλο δωροδοκίας προς τη FIFA, όσον αφορά την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ.

Σύμφωνα με τους Άγγλους και έρευνα της ελβετικής αστυνομίας, το Κατάρ έδωσε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια στη Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πριν αναλάβει την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Είκοσιμία μέρες πριν την τελική απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης ένα ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων δόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera σε λογαριασμό της FIFA και άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια μετά την ανάληψη.

Τα υπόλοιπα 480 εκατομμύρια  που έλαβε η FIFA φέρονται να δόθηκαν από το κράτος του Κατάρ υπό τη μορφή χορηγιών μέσα στην τριετία μετά την θετική απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των «Times», το ποσό που αναφέρεται στο Al Jazeera είναι πενταπλάσιο του συνηθισμένου και είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογηθεί με βάση τους εμπορικούς όρους.

Κάτι τέτοιο νομικά χαρακτηρίζεται παράνομο, αφού παραβιάζει τους κανόνες αντι-δωροδοκίας της FIFA με το Al Jazeera να ανήκει στον εμίρη του κράτους, Σεΐχ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι και φαίνεται ως «κινητήρια δύναμη» πίσω από την προσφορά προς την FIFA.

Όλα αυτά είναι υπό την έρευνα της ελβετικής αστυνομίας και σύμφωνα με τα Μέσα που εκφράζουν τον επίσημο Ολυμπιακό περιμένουν να δοθούν εξηγήσεις από την FIFA».