Κύπελλο με Κύπελλο, έχει διαφορά

17

Η ΕΠΟ συνεχίζει τις πατέντες, προκειμένου αφενός να μειωθούν οι πιθανότητες να αποκλειστεί κάποια από τις μεγάλες ομάδες πριν τις τελευταίες φάσεις του Κυπέλλου, κι αφετέρου δημιουργεί επιπλέον (ανούσιους) αγώνες, απλά και μόνο να έχει προϊόν να δείχνει η ΟΤΕ TV.

Η φετινή πατέντα, διαφέρει με τις προηγούμενες, αφού μετά την πρώτη φάση, στην οποία θα παίξουν διπλά παιχνίδια οι ομάδες της Β΄Εθνικής, οι 14 που θα περάσουν, μαζί με τις 18 της Σούπερ Λίγκας, θα κάνουν 8 ομίλους των 4 ομάδων, για τα περάσουν οι 2 πρώτες, και να προκύψουν οι 16 που θα πάνε στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Επικεφαλής στους 8 ομίλους θα είναι οι 8 πρώτες της Σούπερ Λίγκας, στο δεύτερο γκρουπ θα είναι οι επόμενες 8, ενώ στα άλλα δύο γκρουπ θα είναι δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας και οι 14 της Φούτμπολ Λιγκ.

Οι ομάδες θα παίξουν μία φορά μεταξύ τους, στην έδρα της ασθενέστερης. Φυσικά, σε φάση ομίλων, με τρεις αγώνες, η πιθανότητα να την πατήσει και να αποκλειστεί μια μεγάλη ομάδα, όταν μάλιστα προκρίνονται δύο, είναι σχεδόν… μηδέν.

Την ίδια ώρα, στο Κύπελλο της Γερμανίας πέφτουν κορμιά και τα γήπεδα γεμίζουν καλοκαιριάτικα. 38.000 εισιτήρια κόπηκαν το Σάββατο στο παιχνίδι Κίκερς Στουτγάρδης (Γ΄Εθνικής) – Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Εκεί οι αγώνες είναι νοκ άουτ, στην έδρα της ασθενέστερης και ήδη πέντε ομάδες της Μπουντεσλίγκα αποκλείστηκαν. Στουτγάρδη, Μάινζ, Άουγκσμπουργκ και Πάντερμπορν την πάτησαν από ομάδες Β΄ή Γ΄Εθνικής, ενώ σήμερα αποκλείστηκε και η Σάλκε , που έχασε στη Δρέσδη από την τοπική Ντιναμό (Γ΄Εθνικής, πλέον) με 2-1, μπροστά σε 29.590 θεατές, καθώς έγινε σολντ άουτ. Την ίδια ώρα το Αμβούργο απέκλεισε στα πέναλτι την Κότμπους (Γ΄Εθνικής), όπως και η Βόλφσμπουργκ χθες την Ντάρμσταντ.

Δείτε και πως πέρασε η ομάδα της Δρέσδης…