Μεταγραφή ρεκόρ στην Πορτογαλία!

92

Μπορεί η μεταγραφική αγορά να έχει κλείσει στην Ευρώπη, ωστόσο στην Ασία παραμένει ανοιχτή για λίγες ημέρες ακόμη.

Σήμερα λοιπόν, η ομάδα από το Κατάρ, Αλ Ντουχαίλ, ανακοίνωσε την απόκτηση ενός 24χρονου εξτρέμ της άσημης πορτογαλικής ομάδας, Πορτιμονένσε, έναντι 35 (!!) εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τον Ιάπωνα, Σόγια Νακατζίμα, ο οποίος αγωνίζεται στον πορτογαλικό σύλλογο από το 2018. Η Πορτιμονένσε τον έφερε στην Γηραιά Ήπειρο από την «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» έναντι ενός ασήμαντου ποσού, μπροστά σε αυτά που δαπάνησε ο σύλλογος του Κατάρ.

Μεταγραφή που… «έσπασε ρεκόρ»

Με την ολοκλήρωση του «super deal» ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο Νακατζίμα έγινε η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Πορτιμονένσε, αφού η δεύτερη είναι του Παουλίνιο με 7.000.000 ευρώ στη Πόρτο.

Ταυτόχρονα, έσπασε και το ρεκόρ μεταγραφής Ιάπωνα παίκτη, αφού μέχρι πρότινος τα περισσότερα χρήματα που είχαν ξοδευτεί, ήταν το 2001, με την Πάρμα να δίνει 29.000.000 ευρώ στην Ρόμα για τον Χιντετόσι Νακάτα.

Τον ήθελε και η Γουλβς

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η Πορτιμονένσε έλαβε αρκετές προσφορές για τον ταλαντούχο εξτρέμ και μια από αυτές ήταν της αγγλικής Γουλβς.

Παρόλα αυτά, καμία από τις προτάσεις που ήρθαν, δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν αυτήν της Αλ Ντουχαίλ, με αποτέλεσμα ο Νακατζίμα να καταλήξει στα «πετροδόλαρα» του Κατάρ.