Μια απεργία πλήττει την Μπουντεσλίγκα!

20

Απεργούν οι μηχανοδηγοί των τρένων αυτό το Σαββατοκύριακο στην Γερμανία και στις συγκοινωνίες αναμένεται ένα χάος!

Το Σαββατοκύριακο πολύς κόσμος μετακινείται με τον σιδηρόδρομο, ενώ από σήμερα ξεκινούν οι φθινοπωρικές διακοπές μίας εβδομάδας στα σχολεία πολλών κρατιδίων και αναμένεται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Από την απεργία των σιδηροδρομικών πλήττεται και η Μπουντεσλίγκα, καθώς οι οπαδοί των ομάδων ταξιδεύουν με τρένα, είτε  με ναυλωμένα, είτε με προγραμματισμένα δρομολόγια. Υπολογίζεται πως περίπου 100.000 φίλαθλοι χρησιμοποιούν το τρένο το Σαββατοκύριακα!

Ποιοί έχουν το πρόβλημα;

Οι 6.500 οπαδοί της Βέρντερ που θέλουν να πάνε στο Μόναχο για το παιχνίδι με την Μπάγερν. Οι 6.000 οπαδοί της Γκλάντμπαχ που πηγαίνουν στο Ανόβερο, της Βόλφσμπουργκ που πηγαίνουν στο Φράιμπουργκ, της Άουγκσμπουργκ στο Μάιντς, της Λεβερκούζεν στη Στουτγάρδη.

Για τους 5.800 οπαδούς της Ντόρτμουντ που θα πάνε στην Κολωνία το πρόβλημα λύνεται καθώς η απόσταση είναι μικρή και θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητα.

Οι μόνοι που δεν έχουν πρόβλημα, είναι οι οπαδοί της Χέρτα που θα ταξιδέψουν στο Γκελζενκίρχεν για το παιχνίδι με την Σάλκε.

Ο λόγος;

Ο γερμανικός σιδηρόδρομος είναι ο βασικός χορηγός της Χέρτα και οι οπαδοί της ομάδας του Βερολίνου, θα ταξιδέψουν κανονικά με ναυλωμένη αμαξοστοιχεία για το Γκελζενκίρχεν!